Mökin hätävarajälkkäri
Mökillä jälkiruokien pitää olla helppoja ja nopeita. Raaka-aineet mielellään myös hyvin säilyviä. Brittiläinen eton mess on erinomainen hätävarajälkkäri, jonka kaikki muut ainekset paitsi marjat säilyvät hyvin kaapissa. Mansikkaista eton mess jälkiruokaa on tullut usein tehtyä kesälomalla mökillä. Tällä kertaa tuunasin hiukan perusohjetta ja lisäsin jälkkäriin rouhittua tummaa suklaata. Lopputulos oli ihan mahtava.
Kesälomalla mökkikeittiöstä tulee taatusti aina löytymään marenkeja, suklaata ja kermaa. Tuoreita marjoja voi tähän jälkkäriin poimia metsästä tai ostaa kappareissulla. Eton mess jälkiruokaa voi helposti varioida marja sekä hedelmä sesonkien mukaan.
Eton mess
Ainekset (6 annosta)
- 1½ l
- tuoreita mansikoita (tai muita marjoja)
- 3,3 dl
- kuohukermaa
- 1 rkl
- sokeria
- ½ kpl
- vaniljatangon siemenet
- 100 g
- marenkeja
- 50 g
- tummaa suklaata rouhittuna
Tee näin:
Vaahdota kerma ja sokeri. Lisää joukkoon vaniljatangon siemenet ja rouhittu tumma suklaa.
Poista mansikoista kannat ja pilko sopivan kokoisiksi. Murenna marengit sopivan kokoisiksi paloiksi.
Sekoita mansikat ja marengit kermavaahtoon. Koristele halutessasi mansikoilla, marengeilla ja rouhitulla suklaalla.
Tarjoile eton mess heti.