Kesän helpoin ja herkullisin mansikkajälkiruoka: Eton Mess

Parhain mansikkakausi on aluillaan ja silloin niistä kannattaa nauttia yllin kyllin. Kesälomalla mökillä onkin tullut jo useampi litra syötyä mansikoita. Lapset pyysivät muutama päivä sitten jälkiruokaa ja hetken mietittyäni päädyin valmistamaan Eton mess -jälkiruokaa. Eton Mess on englantilainen jälkiruoka, johon tulee tavallisesti marjoja esim. mansikoita, marenkeja ja kermavaahtoa.  Tähän jälkiruokaan ei siis tarvita kuin muutama ainesosa ja valmistaminen käy kädenkäänteessä. Eton mess on siis erinomainen hätävara jälkiruoka yllättävien mökkivieraiden varalle.

Raksastan vaniljaa, joten maustoin kermavaahdon vaniljatangon siemenillä. Jälkiruokaa pystyy hyvin muuntelemaan käyttämällä eri marjoja tai hedelmiä. Lapsetkin pystyvät hyvin valmistamaan tämän jälkiruoan, koska ei tarvitse kuin vatkata kermavaahto, pilkkoa mansikat ja murustaa marengit. Helppoa ja herkullista siis!

 

 

Mansikkainen Eton Mess

Ainekset

1 l
tuoreita mansikoita
20 kpl
pieniä marenkeja
2 dl
kuohukermaa
2 tl
sokeria
1 kpl
vaniljatanko
Muut ainesosat

Tee näin:

Laita viisi mansikkaa ja viisi marenkia syrjään annosten koristelua varten. Poista mansikoista kannat ja leikkaa mansikat neljään osaan. Murustele loput marengit sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Mittaa kuohukerma ja sokeri kulhoon. Puolita vaniljatanko ja raaputa siemenet irti. Lisää vaniljansiemenet kerman joukkoon. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lusikoi hiukan kermavaahtoa jälkiruokakulhojen pohjalle. Lisää jälkiruokakulhoihin pilkottuja mansikoita, marengin paloja ja kermavaahtoa vuorotellen. Koristele annokset kermavaahdolla, kokonaisella mansikalla ja marengilla. Tarjoile herkullinen jälkiruoka heti.

Kommentit (1)
  1. Peggy Thomas
    15.7.2015, 12:59

    Eton Mess on niin hyvää! Syömme usein ja siihen ei kyllästy 😀 Kaunis kuva!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *