Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Mehevät paprika-lihapullat

Lihapullat kuuluvat ehdottomasti meidän perheemme suosikki arkiruokiin. Ostettuani 2 kg kakkoslaatauisia paprkoita päätin kokeilla niitä tähän arkiruoka bravuuriin. Paahdoin paprikat ensin uunissa ja korppujauhot turvotin paahdetuista paprikoista soseutetussa tahnassa. Paprika-lihapullista tuli aivan mahtavan makuisia ja todella meheviä. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan paprika-lihapullia. Paprikatahna mehevöittää ja antaa ihansti makua  perinteisiin lihapulliin verrattuna.

Nautimme mehevät paprika-lihapullat couscousin ja tsatsikin kera. Seuraavana päivänä pilkoin loput paprika-lihapullista tomaattikastikkeen joukkoon, joka nautittiin pastan kera. Kerralla kannattaa ehdottomasti tehdä isompi satsi herkullisia paprika-lihapullia ja hyödyntää niitä myös seuraavan päivän ruokaan.

Paprika-lihapullat

Ainekset
( 6 Annosta )

700 g
naudanjauhelihaa
1 kpl
sipuli kuutioituna
2 kpl
punaista paprikaa
½ kpl
punainen chili
2 kpl
mustaa valkosipulinkynttä
1 dl
panko korppujauhoja
½ tl
savustettua paprikajauhetta
½ tl
mustapippuria myllystä
1 tl
suolaa
½ dl
silolehtipersilijaa hienonnettuna
1 kpl
kananmuna
50 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 30 min

Tee näin:

Aloita paprika-lihapullien valmistaminen paahtamalla paprikat uunissa.

Puolita paprikat ja poista siemenet sekä kanta. Laita paprikat leikkauspinta alaspäin pellille.

Paahda paprikoita uunissa grillivastuksen alla 250 asteessa 10-15 min, kunnes paprikoiden kuori on kunnolla mustunut.

Laita paahdetut paprikat kulhoon ja peitä kulho tiiviisti kelmulla. Anna paprikoiden jäähtyä 15 minuuttia.

Poista paahdetuista paprikoista kuoret ja kuutioi paprikat.

Laita paahdetut paprikat, valkosipulit ja chili korkea reunaiseen kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi.

Sekoita kulhossa paprikatahna, korppujauhot, mausteet ja kananmuna hyvin keskenään. Anna korppujauhojen turvota noin 5 min.

Kuutioi sipuli ja kuullota muutama minuutti pannulla.

Lisää joukkoon jauheliha, sipuli ja hienonnettu lehtipersilija. Sekoita jauhelihamassa tasaiseksi massaksi.

Muotoile lihapullia leivinpaperilla peitetylle pellille. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia tai kunnes lihapullat ovat kypsiä.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *