Blogit
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Mehevät Kasvispihvit

Tänään pääsin selailemaan vanhempieni luona äitini vanhaa ja edelleen käytössä olevaa reseptikirjaa. Reseptikirjoja on useita ja niihin on kirjoitettu sekä liimattu lehdestä leikattuja reseptejä, jotka on hyväksi havaittu. Itsekin olen muutaman reseptikirjan täyttänyt ennen ruokabloggaamisen aloittamista.

Reseptikirjasta valittiin kasvispihvit. Kyseisen reseptin olen itse kirjoittanut äitini reseptikirjaan joskus 90 -luvulla. Enää en yhtään muista mistä resepti on peräisin. Täytyy tunnustaa, että olin reseptin myös kokonaan unohtanut. Asuessani vielä kotona valmistimme tällä reseptillä usein kasvispihvejä, koska variaatiota pystyy kehittelemään vaikka kuinka paljon. Reseptin ainesosaluettolossa lukee nimittäin vain 500g kasviksia raastettuna eli valinnan varaa löytyy.

Tällä kertaa raastoin punajuurta, omenaa, palsternakkaa ja porkkanaa. Kasvispihveihin voi käyttää mm. kesäkurpitsaa, perunaa, kaali ja selleriä. Kannaattaa raastaa osa käytettävistä kasviksista karkeaksi raasteeksi ja osa hienoksi raasteeksi. Tällöin pihvit pysyvät hyvin kasassa ja pihvien koostumus on hyvä. Kasvispihveistä tulee mahtavan mehukkaita, kun ne paistamisen lisäksi haudutetaan kypsiksi pannulla kasvisliemessä.

Mehevät kasvispihvit – koko perheen arkisuosikki

Ainekset

500 g
raastettuja kasviksia (n. 4 punajuurta, 3 porkkanaa, 1 pieni palsternakka, 1 omena)
1 dl
korppujauhoja
2 kpl
kananmunaa
0
suolaa
0
mustapippuria myllystä
0
öljyä paistamiseen
1 dl
kasvislientä
Muut ainesosat

Tee näin:

Kuori porkkanat, punajuuret, palsternakka ja omena. Raasta punajuuret ja omena karkeaksi raasteeksi. Raasta porkkana ja palsternakka hienoksi raasteeksi. Sekoita raasteiden joukkoon korppujauhot ja munat. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna pihvimassan turvota puoli tuntia. Muotoile pihvimassa pihvejä. Kuumenna tilkka öljyä pannulla ja paista pihvit kahdessa erässä pannulla. Paista pihvejä muutama minuutti molemmilta puolilta. Nosta kaikki pihvit pannuun ja lisää kasvisliemi. Nosta kansi päälle ja anna hautua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Tarjoa heti.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *