Mausteiset grillatut kanavartaat
Meidän perheessä grillataan usein ja etenkin kesällä. Viime aikoina olemme grillanneet usein vartaita ja niin tälläkin kertaa. Metalliset litteät vartaat ovat muuten ihan parhaita grillaamiseen. Helpottavat grillaamista huomattavasti ja voin suositella kokeilemaan. Surautin mausteisen marinadin tehosekoittimessa broilerin paistileikkeille aamulla ja lihat ehtivät marinoitua monta tuntia.
Mausteisista kanavartaista tuli ihanan värikkäitä ja maku oli myös kohdillaan. Lapset ihastuivat myös kanavartaisiin ja niitä voidaan kuulemma valmistaa toistekkin. Mausteisten kanavartaiden lisäksi oli tarjolla kuskusia, georgialaista juustosalaattia ja grillattua halloumia. Georgialainen juustosalaatti sopii erinomaisesti grillatun ruoan lisukkeeksi ja mukavaa vaihtelua perinteiselle fetasalaatille.
Nautitaan ihanan kesäisestä säästä ja laitetaan grillit kuumenemaan! Blogin kaikki reseptit grillaukseen löydät linkistä.
Grillatut kanavartaat
Ainekset (4 annosta)
- 600 g
- broilerin paistileikkeitä
- Marinadi
- 2 tl
- jauhettua jeeraa (juustokuminaa)
- 2 tl
- jauhettua korianteria
- 2 tl
- jauhettua kurkumaa
- 1 tl
- curryä
- 1 tl
- jauhettua inkivääriä
- 1 tl
- suolaa
- ½ tl
- mustapippuria myllystä
- ½ tl
- chilihiutaleita
- 1 kpl
- sipuli
- 3 kpl
- valkosipulinkynttä
- 2 rkl
- rypsiöljyä
- ½ kpl
- sitruunanmehu
Tee näin:
Kuori ja kuutioi sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Mittaa kaikki marinadin ainekset tehosekoittimeen ja aja tahnaksi.
Voit soseuttaa marinadin ainekset myös sauvasekoittimella korkeareunaisessa kulhossa.
Paloittele broilerin paistileikkeet sopivan kokoisiksi paloiksi.
Sekoita marinadi broilerin palojen joukkoon ja anna marinoitua vähintään kaksi tuntia.
Pujota marinoidut broilerin palat vartaisiin ja grillaa kypsiksi.