Mausteinen Linssikeitto
Lomat on pidetty ja arki on alkanut. Nopeat ja helpot, mutta maistuvat arkiruoka reseptit on taas kaivettava esiin.
Mausteinen linssikeitto valmistuu nopeasti ja maistuu herkulliselta. Linssikeiton tulisuutta voi säädellä lisäämällä harissa tahnaa vain vähän tai sitten reilusti.
Harissa chilitahnaa löytyy yleensä aina meiltä kotoa. Harmillisen usein chilitahnan loput unohtuvat usein jääkaapin syövereihin ja jää käyttämättä. Blogiin on luvassa pian muutama resepti lisää, joissa käytetään myös harissa chilitahnaa.
Vegaanisen linssikeitosta saat tarjoamalla keiton jogurtin sijaan esim. kaurafraicella.
Mausteinen Linssikeitto
Ainekset
- 2 dl
- punaisia linssejä
- 1 kpl
- sipuli kuutioituna
- 4 kpl
- porkkanoita
- 1 kpl
- valkosipulin kynsi hienonnettuna
- 500 g
- tomaattimurskaa
- 8 dl
- kasvislientä
- 1-2 tl
- harissa- chilitahnaa
- 1 tl
- jauhettua juustokuminaa eli jeeraa
- ½ tl
- mustapippuria myllystä
- ½ tl
- suolaa
- 1 dl
- tuoretta lehtipersilijaa hienonnettuna
- Tarjoiluun
- 200 g
- turkkilaista jogurttia
- ½ dl
- tuoretta lehtipersilijaa hienonnettuna
- Muut ainesosat
Tee näin:
Huuhtele linssit hyvin välikössä. Kuori ja kuutioi porkkanat sekä sipuli.
Kuumenna kattilassa tilkka öljyä. Kuullota sipulikuutioita hetki. Lisää porkkanakuutiot ja hienonnettu valkosipuli. Kuullota hetki.
Lisää kattilaan kasvisliemi, tomaattimurska, harissa ja juustokumina. Kuumenna kiehuvaksi.
Lisää kattilaan linssit ja anna linssikeiton kiehua noin 15minuuttia.
Lisää keittoon hienonnettu lehtipersilija, suola ja pippuri. Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi.
Tarjoile mausteinen linssikeitto turkkilaisen jogurtin ja hienonnetun lehtipersilijan kera.