Blogit
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Marinoidut grillatutkasvikset

height=”966″ width=”644″>

Loppukesästä tuli tehtyä muutamana viikonloppuna marinoituja grillattujakasviksia jääkaappiin odottamaan arkea. Viikonloppuna jaksaa nähdä hiukan enemmän vaivaa ruoanlaitossa. Arkena on toisin, pitkän työpäivän jälkeen nopeus on usein valttia. Arkiruokia voi piristää näkemällä hiukan vaivaa viikonloppuisin.

Marinoidut grillatutkasvikset säilyvät hyvinä muutaman päivän jääkaapissa. Arkena nopeasti kasaan kyhätty salaatti muuttuu herkkusuun unelmaksi, kun siihen lisätään etukäteen valmistettuja marinoituja grillattuja kasviksia. Marinadi toimii myös hyvin salaatinkastikkeena. Meillä marinoidut grillatut kasvikset päätyivät mm. salaattiin, johon tuli lisäksi tomaattia ja fetaa. Rinnalla tarjosin myös pelkkää friseesalaattia. Herkullista arkea!

height=”949″ width=”633″>

Marinoidut grillatutkasvikset

Ainekset

1 kpl
munakoiso
1 kpl
kesäkurpitsa
2 kpl
suippopaprikoita
0
öljyä grillaamiseen
Marinadi
0
ruukku tuoretta silolehtipersilijaa
0
ruukku tuoretta basilikaa
½ kpl
punainen chili
½ kpl
sitruunan mehu
1½ dl
oliiviöljyä
0
suolaa
0
mustapippuria myllystä
½ kpl
valkosipulin kynsi
Muut ainesosat

Tee näin:

Viipaloi munakoiso ja kesäkurpitsa. Halutessasi voit itkettää munakoisoviipaleet. Ripottele kasviksille öljyä ja grillaa viipaleita grillissä kunnes molemmat puolet ovat saaneet väriä. Grillaa suippopaprikoita kokonaisina grillissä kunnes kuori on kauttaaltaan mustunut. Laita grillatut paprikat kulhoon ja peitä kelmulla, anna jäähtyä. Kuori grillatut suippopaprikat ja poista kanta sekä siemenet. Pilko grillatut paprikat sopivan kokoisiksi suupaloiksi.

Valmista marinadi laittamalla kaikki ainekset korkeaan kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi yrttiöljyksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Laita grillatut kasvikset kannelliseen astiaan. Kaada marinadi grillattujen kasvisten joukkoon ja sulje kansi tiivisti. Nosta grillatut kasvikset jääkaappiin maustumaan vähintään 4 tunniksi tai mieluiten yön yli.

Käytä marinoituja grillattujakasviksia esimerkiksi salaateissa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *