Mansikka-raparperibritakakku

Britakakku kuuluu ehdottomasti kesään ja ensimmäiset kotimaiset mansikat tulikin käytettyä britakakun täytteenä. Kesäisen britakakun täytteeksi paahdoin myös raparperia uunissa, jota muuten ainakin meillä on yllin kyllin. Sireeni kukkii ihanasti, joten mansikka-raparperibritakakku oli ihan pakko koristella sireeninkukilla.

Britakakun pohjan ohjeen löysin meilläkotona sivustolta, mutta muutamia pieniä muutoksia tein ohjeeseen. Perinteisesti britakakkuun kuuluu tietysti mantelilastut. Kaapeista ei niitä sattunut tällä kertaa löytymään, onneksi mansikka-raparperibritakakku maistui hyvältä ilmankin.

Mansikka-raparperibritakakku maistui suorastaan kesältä. Herkullinen kakku hävisi hetkessä parempiin suihin ja britakakkua tullaan taatusti tekemään pitkin kesää sesongin marjoilla täytettynä.

Mansikka-raparperibritakakku

Ainekset (10 annosta)

Pohja
125 g
voita
1 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
3 kpl
keltuaisia
1½ dl
erikoisvehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 dl
maitoa
Marenki
3 kpl
kananmunanvalkuaista
1½ dl
sokeria
Täyte
3,3 dl
kuohukermaa
2 rkl
sokeria
½ kpl
vaniljatangon siemenet
500 g
tuoreita mansikoita
400 g
raparperia
1 rkl
fariinisokeria
1 rkl
voita voiteluun
½ dl
sireeninkukkia
1 h 00 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 30 min

Tee näin:

Aloita mansikka-raparperibritakakun valmistaminen pilkkomalla raparperi muutaman sentin paksuisiksi paloiksi.

Laita raparperi voideltuun uunivuokaan ja ripottele fariinisokeri pinnalle.

Valmista britakakun pohja vaahdottamalla sokerit ja voi. Lisää keltuainen kerrallaan joukkoon samalla vatkaten.

Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauhot. Sekoita ne vuorotellen taikinaan.

Peitä korkeareunainen uunipelti leivinpaperilla ja levitä taikina tasaisesti pellille. Älä levitä taikinaa ihan pellin nurkkiin asti.

Laita valkuaiset kuivaan ja puhtaaseen kulhoon. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdosi. Lisää sokeri vähitellen samalla vatkaten.

Levitä marenkiseos varovaisesti pohjataikinan päälle.

Paista britakakkupohjaa kiertoilmauunissa 175 asteessa noin25-30 minuuttia. Laita myös raparperi uuniin kakkupohjan kanssa ja paista sama aika.

Anna britakakkupohjan jäähtyä kunnolla ennen kakun kasaamista.

Puolita kakkulevy ja nosta toinen puoli tarjoiluvadille.

Vaahdota kerma, sokeri ja vaniljansiemenet vaahdoksi. Puolita mansikat

Levitä kakkulevyn päälle kermavaahto, raparperit ja puolet mansikoista.

Nosta toinen kakkulevy kanneksi ja lisää päälle loput mansikat.

Koristele halutessasi sireeninkukilla.

Kommentit (2)
  1. Britakakku meni juuri uuniin. Kommenttina reseptiin että ohjeesta on jäänyt pois maidon lisääminen vuorotellen jauhojen kanssa.

  2. MAj-Britt Kotiranta
    10.6.2018, 10:59

    Olen tosi pahoillani, hienoja reseptejä. Seuraan aina meillä kotona postia. MUTTA reseptit ovat aina tuhritut. Hyvin ikävää. Mistä johtuu?? Hyvää kesää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *