Mansikka-raparperibritakakku
Britakakku kuuluu ehdottomasti kesään ja ensimmäiset kotimaiset mansikat tulikin käytettyä britakakun täytteenä. Kesäisen britakakun täytteeksi paahdoin myös raparperia uunissa, jota muuten ainakin meillä on yllin kyllin. Sireeni kukkii ihanasti, joten mansikka-raparperibritakakku oli ihan pakko koristella sireeninkukilla.
Britakakun pohjan ohjeen löysin meilläkotona sivustolta, mutta muutamia pieniä muutoksia tein ohjeeseen. Perinteisesti britakakkuun kuuluu tietysti mantelilastut. Kaapeista ei niitä sattunut tällä kertaa löytymään, onneksi mansikka-raparperibritakakku maistui hyvältä ilmankin.
Mansikka-raparperibritakakku maistui suorastaan kesältä. Herkullinen kakku hävisi hetkessä parempiin suihin ja britakakkua tullaan taatusti tekemään pitkin kesää sesongin marjoilla täytettynä.
Mansikka-raparperibritakakku
Ainekset (10 annosta)
- Pohja
- 125 g
- voita
- 1 dl
- sokeria
- 1 tl
- vaniljasokeria
- 3 kpl
- keltuaisia
- 1½ dl
- erikoisvehnäjauhoja
- 2 tl
- leivinjauhetta
- 1 dl
- maitoa
- Marenki
- 3 kpl
- kananmunanvalkuaista
- 1½ dl
- sokeria
- Täyte
- 3,3 dl
- kuohukermaa
- 2 rkl
- sokeria
- ½ kpl
- vaniljatangon siemenet
- 500 g
- tuoreita mansikoita
- 400 g
- raparperia
- 1 rkl
- fariinisokeria
- 1 rkl
- voita voiteluun
- ½ dl
- sireeninkukkia
Tee näin:
Aloita mansikka-raparperibritakakun valmistaminen pilkkomalla raparperi muutaman sentin paksuisiksi paloiksi.
Laita raparperi voideltuun uunivuokaan ja ripottele fariinisokeri pinnalle.
Valmista britakakun pohja vaahdottamalla sokerit ja voi. Lisää keltuainen kerrallaan joukkoon samalla vatkaten.
Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauhot. Sekoita ne vuorotellen taikinaan.
Peitä korkeareunainen uunipelti leivinpaperilla ja levitä taikina tasaisesti pellille. Älä levitä taikinaa ihan pellin nurkkiin asti.
Laita valkuaiset kuivaan ja puhtaaseen kulhoon. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdosi. Lisää sokeri vähitellen samalla vatkaten.
Levitä marenkiseos varovaisesti pohjataikinan päälle.
Paista britakakkupohjaa kiertoilmauunissa 175 asteessa noin25-30 minuuttia. Laita myös raparperi uuniin kakkupohjan kanssa ja paista sama aika.
Anna britakakkupohjan jäähtyä kunnolla ennen kakun kasaamista.
Puolita kakkulevy ja nosta toinen puoli tarjoiluvadille.
Vaahdota kerma, sokeri ja vaniljansiemenet vaahdoksi. Puolita mansikat
Levitä kakkulevyn päälle kermavaahto, raparperit ja puolet mansikoista.
Nosta toinen kakkulevy kanneksi ja lisää päälle loput mansikat.
Koristele halutessasi sireeninkukilla.
Britakakku meni juuri uuniin. Kommenttina reseptiin että ohjeesta on jäänyt pois maidon lisääminen vuorotellen jauhojen kanssa.
Olen tosi pahoillani, hienoja reseptejä. Seuraan aina meillä kotona postia. MUTTA reseptit ovat aina tuhritut. Hyvin ikävää. Mistä johtuu?? Hyvää kesää