Blogit
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Lasten kanssa keittiössä: Pipari Rocky Roadit

Ekaluokkalaisen kanssa valmistimme tänä viikonloppuna ensimmäiset jouluiset herkut eli pipari rocky roadit. Marraskuu on jo lopuillaan niin Joulua voi jo huoletta fiilistellä.

Viimeksi käydessämme Ikeassa mini-joulukuusen lisäksi mukaan tarttui bilgranar karkkeja eli joulukuusen mallisia bilar -karkkeja. Karkit olivat niin söpöjä, että niitä oli suorastaan pakko ostaa.

Nyt karkit päätyivät siis jouluisiin rocky roadeihin piparkakkujen kera. Rocky roadit on helppo valmistaa ja ekaluokkalainen tarvitsi äidin apua vain suklaan sulattamiseen ja pähkinöiden pilkkomiseen.

Pipari rocky roadit onnistuivat hyvin ja esikoinen varmisti moneen kertaan, että resepti tulee varmasti äidin blogiin. Postaukseen piti kuulemma kirjoittaa, että pipari rocky roadit ovat herkullisia suolaisen makeita herkkuja.

Blogista löytyy ensimmäinen versio pipari rocky roadeista muutaman vuoden takaa. Postauksessa myös muita joulukarkkeja.

Oikein mukavaa Joulun odotusta, toivottavasti saamme taas lunta tänne eteläänkin!

Pipari Rocky Road

Ainekset

400 g
Fazer leivonta suklaata
25 g
voita
100 g
piparkakkuja
1 dl
valkoisia minivaahtokarkkeja
1½ dl
bilgranar karkkeja (bilar joulukuusi karkit)
1 dl
rusinoita
1 dl
paahdettu ja suolattu pähkinäseos
Koristeluun
0
valkoisia minivaahtokarkkeja
0
piparkakun palasia
0
bilgranar -karkkeja
Muut ainesosat

Tee näin:

Paloittele piparkakut sopiviksi suupaloiksi ja laita kulhoon. Lisää rusinat, minivaahtokarkit ja bilgranar -karkit kulhoon. Rouhi pähkinöitä hiukan veitsellä ja lisää kulhoon.

Paloittele suklaa ja voi kattilaan. Sulata miedolla lämmöllä samalla sekoittaen. Kaada suklaaseos kulhoon muiden ainesten joukkoon. Sekoita hyvin sekaisin. Vuoraa pieni vuoka leivinpaperilla ja kaada massa siihen. Tasoita suorakulmion muotoiseksi levyksi. Levyn tulisi olla noin 2 cm paksuudeltaan.

Ripottele pinnalle vielä piparkakun paloja, bilgranar -karkkeja ja minivaahtokarkkeja. Nosta jääkaappiin ja anna jähmettyä. Leikkaa veitsellä sopivan kokoisiksi paloiksi. Säilytä jääkaapissa.

 

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *