Lasten kanssa keittiössä: Mustikka-Mascarponepiirakka

 

height=”750″ width=”500″>

Lapset halusivat leipoa viime viikonloppuna. Maku.fi:ssä on paljon helppoja leivonta reseptejä, jotka lapsetkin pystyvät hyvin itse toteuttamaan. Hetken mietinnän jälkeen lapset päätyivät yhteisymmärryksessä leipomaan mustikkapiirakkaa. Ihan ohjeen mukaan ei menty, koska jääkaapista ei sattunut löytymään raskankermaa tai kermaviiliä. Ranskankerman korvasimme 250g mascarponea. En kirjannut reseptiä erikseen ylös, postauksen lopusta löytyvän ohjeen mukaan lapset leipoivat piirakan ranskankerma vain vaihtui mascarponeksi ja sitä tuli 50g enemmän kuin ohjeessa.

Lapset alkavat olla jo niin isoja, että äitiä tarvitaan enää vain jakamaan tehtävät ja toimimaan tarvittaessa erotuomarin. Myös sotkun määrä leivonnan jälkeen on huomattavasti pienentynyt ja keittiö ei ole enää kuin pommin jäljiltä leivoksien paistuessa uunissa. Kuopus (4v) on ikionnellinen siitä, että osaa rikkoa munan ensimmäisellä yrittämällä. Keskimmäinen lapsista mittasi innoissaan kaikki ainekset ja paineli murotaikinan piirakkavuokaan. Esikoinen taas on tärkeänä siitä, että saa käyttää vatkainta aivan itse ilman auttamista.

Mustikka-mascarponepiirakka oli erinomaista ja leipoja kolmikko erittäin ylpeitä aikaansaannoksestaan ja siitä miten vähän äidin apua leipomisessa tarvittiin. Ei tästä leivonta hetkestä voinut tulla itsekkään muuta kuin hyvälle tuulelle. Onnistumisen iloa keittiöihinne ja leppoisaa sunnuntaita!

height=”441″ width=”662″>

height=”749″ width=”499″>

height=”749″ width=”500″>

height=”751″ width=”500″>

height=”750″ width=”500″>

 

Mustikkapiirakka

Ainekset

100 g
voita
3/4 dl
sokeria
1 kpl
munaa
2 1/2 dl
vehnäjauhoja
3/4 tl
leivinjauhetta
Täyte
200 g
ranskankermaa (tai kermaviiliä)
1 kpl
munaa
3/4 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
200 g
mustikoita (4 dl)
Muut ainesosat

Tee näin:

Leivo kesän paras mustikkapiirakka näin:

Pehmitä voita hetki mikroaaltouunissa. Vatkaa joukkoon vispilällä sokeri ja muna. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää ne taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

Voitele halkaisijaltaan 26-28-senttinen piirasvuoka. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

Vatkaa ranskankerma, muna ja sokerit keskenään. Jos käytät pakastemustikoita, pyöräytä ne kohmeisina täytteen joukkoon, jolloin ne eivät kostuta paistuvaa pohjaa. Kun sekoitat marjat täytteeseen, täyte samalla värjäytyy. Tuoreet mustikat voit myös ripotella pohjan päälle ja lisätä vasta sitten täytteen, jolloin piirakasta tulee samanlainen kuin kuvassa. Levitä täyte taikinan päälle vuokaan.

Paista mustikkapiirakkaa 200-asteisessa uunissa, hieman keskitasoa alempana 25-30 minuuttia.

Tarjoa mustikkapiirakka jäähtyneenä.

* Voit korvata voin pullomargariinilla.

* Voit leipoa mustikkapiirakan yhtä hyvin irtopohjavuokaan. Leikkaa tällöin vuoan pohjalle sopiva leivinpaperipala ja painele taikina vuoan reunoille 2-3 sentin korkeudelle. Siirrä valmis mustikkapiirakka vadille ennen tarjoilua.

* Mustikkapiirakan täytteeseen sopii ranskankerman tilalle yhtä hyvin kermaviili tai turkkilainen jogurtti. 

* Jos käytät mustikkapiirakkaan pakastemustikoita, lisää ne täytteeseen kohmeisina.

* Mustikkapiirakan paistoaikaan vaikuttaa vuoan koko ja materiaali. Metallisessa, irtopohjaisessa ja laakeassa vuoassa mustikkapiirakka kypsyy 25 minuutissa. Paksussa keraamisessa vuoassa mustikkapiirakan paistoaika on noin 30 minuuttia. Pakastemustikoista tehty mustikkapiirakka kypsyy myös hieman hitaammin.

* Säilytä mustikkapiirakka jääkaapissa. 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *