Kurkuma-Porkkanakeitto
Koko perhe on flunssassa ja nenäliinoja kuluu paketti tolkulla. Päätin viikonloppuna tehdä lounaaksi keittoa, joka helpottaisi tukkoista oloa. Lapset toivoivat porkkanakeittoa. Tällä kertaa en noudattanut tuttua ohjetta. Linssien sijaan käytin keitossa kikherneitä ja mausteetkin olivat erit.
Kaupasta oli tarttunut mukaan tuoretta kurkumaa, jota päätin kokeilla keiton mausteena. Kurkuma tuntuu tällä hetkellä olevan uusi terveystrendi. Toivottavasti kurkuma siis häätää flunssan pois meidän taloudesta. Tuore kurkuma on miedon makuista, joten keittoon tuli lisättyä myös inkivääriä, valkosipulia ja chiliä. Kulhossa oli siis kunnon flunssan häätö mausteet, toivottavasti toimii.
Kurkuma-Porkkanakeitto
Ainekset
- 1 rkl
- tuoretta kurkumaa raastettuna
- 1 rkl
- tuoretta inkivääriä raastettuna
- 2 kpl
- valkosipulin kynttä hienonnettuna
- ½ kpl
- punainen chili hienonnettuna
- 1 kpl
- sipuli kuutioituna
- 1 rkl
- öljyä kuullottamiseen
- 1 kg
- porkkanoita
- 1 l
- kasvislientä
- 1 kpl
- purkki säilöttyjä kikherneitä (go green)
- 400 g
- kookosmaitoa purkissa
- 0
- hyppysellinen suolaa tarvittaessa
- Muut ainesosat
Tee näin:
Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia, valkosipulia, kurkumaa, inkivääriä ja chiliä muutaman minuutin ajan. Lisää kasvisliemi ja kuumenna kiehuvaksi.
Kuori ja kuutioi porkkanat. Lisää porkkanat keittoon ja keitä noin 15 minuuttia tai kunnes porkkanat ovat kypsiä.
Lisää keittoon säilötyt kikherneet ja kookosmaito. Keitä vielä 5 minuutin ajan.
Soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.