Blogit
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Kukkakaali-kvinoasalaatti

Suuren suosion saanut paahdettu sriracha-kukkakaali päätyi meillä salaattiin. Täytyy tosin tunnustaa, että aika monta palasta tulista kukkakaalia päätyi suuhun salaattia valmistaessa.

Paahdetun sriracha-kukkakaalin lisäksi salaattiin tuli kvinoaa, baby pinaattia, kevatsipulia ja paahdettuja seesaminsiemeniä. Salaatin kruunasi tietysti taivaallinen salaatinkastike. Suosittelen kokeilemaan tätä herkullista salaattia.

Kukkakaali-kvinoasalaatti

Ainekset

1 dl
kvinoaa
100 g
tuoretta baby pinaattia
2 kpl
kevätsipulia silputtuna
½ dl
seesaminsiemeniä
2 rkl
tuoretta korianteria hienonnettuna
2 rkl
tuoretta thaibasilikaa hienonnettuna
1 kpl
annos paahdettua sriracha-kukkakaalia
Salaatinkastike
1 kpl
limen mehu puristettuna
1 rkl
soijakastiketta
1 rkl
paahdettua seesamöljyä
1 rkl
riisiviinietikkaa
1 tl
hunajaa
Muut ainesosat

Tee näin:

Valmista paahdettu sriracha-kukkakaali ohjeen mukaan. Ohje löytyy linkistä.

Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan.

Huuhtele baby pinaatti ja valuta hyvin.

Hienonna kevätsipulit ja yrtit.

Paahda seesaminsiemeniä kuivalla pannulla muutaman minuutin ajan.

Sekoita paahdettu sriracha-kukkakaali, keitetty kvinoa, baby pinaatti, paahdetut seesaminsiemenet, hienonnetut kevätsipulit ja yritit hyvin keskenään.

Valmista salaatinkastike sekoittamalla kaikki ainekset hyvin keskenään. Sekoita kastike salaatin joukkoon ja tarjoile.

Paahdettu Sriracha-kukkakaali

Ainekset

800 g
kukkakaali
1-2 rkl
Sriracha -kastiketta
1 rkl
soijakastiketta
1 rkl
rypsiöljyä
Muut ainesosat

Tee näin:

Poista kukkakaalista lehdet ja kanta. Leikkaa kukkakaalin kukinnot irti. Puolita isoimmat kukinnot niin, että kukkakaalin palaset ovat suurinpiirtein samankokoisia. Huuhtele kukkakaalit lävikössä ja valuta hyvin. Laita kukkakaalit kulhoon.

Sekoita kulhossa sriracha -kastike, soijakastike ja rypsiöljy hyvi keskenään. Kaada kastike kukkakaalien joukkoon ja sekoita todella hyvin niin, että kastike sekoittuu tasaisesti kukkakaaleihin. Levitä kukkakaalit leivinpaperilla peitetylle pellille.

Paahda sriracha-kukkakaaleja uunissa 225 asteessa 20-25 minuuttia tai kunnes kukkakaalit ovat saaneet hiukan väriä. Sammuta uuni ja avaa uunin luukku varovaisesti. Sriracha -kastike takaa tymäkät höyryt uunia avatessa.

Anna sriracha-kukkakaalien jäähtyä hetki ennen tarjoilua. Tarjoile sriracha-kukkakaalit sellaisenaan dippikastikkeiden kera tai lisää salaattiin. Herkullisten dippikastikkeiden ohjeet löydät linkistä.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *