Blogit
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Kolmen sipulin kesäkurpitsakeitto

Kesäkurpitsaa on yleensä tähän aikaa vuodesta useassa ruokataloudessa enemmän kuin tarpeeksi. Meillä näin ei valitettavasti ole, mutta onneksi sain anopilta muutaman keltaisen kesäkurpitsan. Päiväkodin ja koulun alettua ei tarvinnut kauan odottaa, että ensimmäinen flunssa iski meidän perheeseemme. Helteistä huolimatta keitolle oli siis kysyntää. Keltainen kesäkurpitsa antoi keittoon hienon värin.

Puutarhassa on tällä hetkellä tuoreita yrttejä vaikka millä mitalla ja käytin timjamia sekä lehtipersilijaa reilusti keittoon. Talvella tulee kyllä niin ikävä tätä yrttiautuutta. Täytyy yrittää säilöä yrtit talven varalle, hyviä ideoita ja neuvoja otetaan kiitollisena vastaan. Kesäkurpitsan ja yrttien lisäksi keittoon tuli sipulia, purjoa ja valkosipulia. Lopuksi keitto viimeisteltiin koskenlaskijalla ja ruokakermalla.

Keiton pinnalle paahdoin uunissa kesäkurpitsalastuja uunissa grillivastuksen alla. Kesäkurpitsalastut sopivat erinomaisesti keiton kera tarjottavaksi.

Kolmen sipulin kesäkurpitsakeitto

Ainekset

800 g
kesäkurpitsaa (keltainen)
1 kpl
iso sipuli
200 g
purjoa
2 kpl
valkosipulin kynsiä
1 rkl
voita
8 dl
kasvislientä
0
kourallinen tuoretta timjamia
150 g
koskenlaskija sulatejuustoa
2 dl
ruokakermaa
0
kourallinen tuoretta lehtipersilijaa
0
suolaa
0
mustapippuria myllystä
Kesäkurpitsalastut
1 kpl
pieni kesäkurpitsa (keltainen)
0
oliiviöljyä
0
suolaa
0
mustapippuria myllystä
Muut ainesosat

Tee näin:

Kuori sipuli ja kuutioi. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet. Suikaloi purjo. Kuutioi kesäkurpitsa. Sulata voi kattilassa ja kuullota sipulia hetki. Lisää purjo ja valkosipuli, kuullota vielä muutama minuutti. Lisää kattilaan kuutioitu kesäkurpitsa ja kuullota hetki. Lisää kasvisliemi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Sido timjamin oksat paistinarulla kimpuksi ja lisää keittoon.

Keitä kunnes kesäkurpitsa on kypää. Lisää keittoon kuutioitu koskenlaskija sulatejuusto, ruokakerma ja hienonnettu lehtipersilija. Kuumenna keitto kiehuvaksi. Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta keitto suolalla ja mustapippurilla.

Höylää kesäkurpista ohuiksi lastuiksi esimerkiksi juustohöylällä. Asettele kesäkurpitsalastut leivinpaperilla peitetylle pellille. Ripottele kesäkurpitsalastujen pinnalle oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria. Grillaa kesäkurpitsalastuja grillivastusten alla kunnes ne saavat kunnolla väriä. Anna lastujen jäähtyä hetki. Tarjoile keiton kera.

 

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *