Kokonaisena grillattu naudan ulkofilee

Kesälomalla (jota on onneksi vielä muutama päivä jäljellä) lähes jokainen illallinen tuli valmistettua grillissä. Tänä kesänä tuli myös todettua se, että emme ole pihvien grillaajia. Naudan, possun sekä karitsan sisä- ja ulkofileet tulee poikkeuksetta grillattua kokonaisina paloina. Grillauksen jälkeen liha lepää hetken foliokääressä ennen kuin grillattu liha leikataan ohuksi siivuiksi. Makuasioitahan nämä ovat, mutta näin meidän perheelle maistuu grillattu liha parhaiten.

Lomalla naudan ulkofilee sai pintaansa Espanjaan viittaavan rub mausteseoksen ja lopputuloksena oli ehdottomasti loman paras liharuoka. Grillatun naudan ulkofileen kanssa oli tarjolla tomaattisalaattia persilijavinegretillä, kuivatulla chilillä maustettua aiolia ja grillattuja padron chilejä.

Padron chilit olivat miltei parempia kun ne valmisti pannulla paistamisen sijaa grillissä. Aioliin tuli mukavasti potkua kun lisäsin joukkoon chilihiutaleila. Erinomainen ateria kaiken kaikkiaan, suosittelen ehdottomasti kokeilemaan.

 

Grillattu naudan ulkofilee

Ainekset

600 g
naudan ulkofileetä
Rub mausteseos
2 tl
savustettua paprikajauhetta
1 tl
tummaa muscovado sokeria
1 tl
jauhettua juustokuminaa eli jeeraa
1 tl
suolaa
0
mustapippuria myllystä
Tomaattisalaatti ja persilijavinegretti
5 kpl
tomaatteja viipaloituna
1 kpl
uusi punasipuli
0
ripaus sokeria
0
ripaus suolaa
½ dl
tuoretta lehtipersilijaa hienonnettuna
1 kpl
pieni valkosipulin kynsi hienonnettuna
3 rkl
neitsyt oliiviöljyä
1 tl
valkoviinietikkaa
0
suolaa ja mustapippuria myllystä
½ tl
hunajaa
Muut ainesosat

Tee näin:

Ota naudan ulkofilee hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Poista ulkofileestä kalvot. Valmista rub mausteseos sekoittamalla kaikki mausteet hyvin keskenään. Hiero mausteseos hyvin naudan ulkofileen pintaan. Grillaa naudan ulkofilettä joka puolelta grillissä kunnes sisälämpötila on noin 52 astetta. Kääri grillattu naudan ulkofilee folioon ja anna levätä noin 20 minuuttia. Leikkaa ulkofilee ohuiksi viipaleiksi ja tarjoile tomaattisalaatin ja aiolin kera. Aiolin eli valkosipulimajoneesin ohje löytyy linkistä: http://www.maku.fi/reseptit/patatas-bravas-ja-aioli

Valmista tomaattisalaatti asettelemalla viipaloidut tomaatit ja sipuli tarjoilulautaselle. Ripottele salaatin pinnalle sokeria ja suolaa. Anna salaatin tekeytyä noin 15 minuuttia. Valmista persilijavinegretti sekoittamalla kaikki ainekset hyvin keskenään. Ripottele persilijavinegretti tomaattisalaatin pinnalle ja tarjoile heti.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *