Blogit
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Kinkku-paprikapiirakka joulumyyjäisiin

Esikoisen koulun joulumyyjäiset olivat tänään. Edellisessä postauksessa pähkäilin mitä myyjäisiin leipoisin myytäväksi. Esikoinen leipoi itse saaristolaisleipiä linkistä löytyvällä maku.fi ohjeella. Päädyin leipomaan perinteisiä kinkku-paprikapiirakoita, jotka ovat aina tehneet kauppansa myyjäisissä.

Tätä peruspiirakan ohjetta ei ole tullut blogissa jaettua, joten tässä tämä hyväksi havaittu resepti. Mielestäni kinkku-paprikapiirakasta tulee kivan näköinen kun sen valmistukseen käyttää erivärisiä paprikoita. Itse käytin tällä kertaa punaista, keltaista ja vihreää paprikaa. Mielestäni piirakasta tuli kivan värikäs.

Yhden piirakoista säästin meille kotiin lounaaksi ja se maistuikin kaikille erinomaisesti.

Kinkku-paprikapiirakka

Ainekset

Pohja
300 g
voita
4 dl
vehnäjauhoja
2 dl
täysjyväspelttijauhoja
½ tl
suolaa
Täyte
300 g
palvikinkkua
2 kpl
sipulia
1 kpl
valkosipulinkynsi
3 kpl
paprikoita (punainen, keltainen ja vihreä)
350 g
emmentaljuustoraastetta
1 rkl
kuivattua timjamia
½ tl
mustapippuria myllystä
8 dl
ruokakermaa
8 kpl
kananmunia
4 kpl
alumiinisia piirakkavuokia

Tee näin:

Valmista piirakkapohja nyppimällä voi, jauhot ja suola kulhossa. Muotoile taikinaksi ja anna jähmettyä jääkaapissa 30min.

Jaa taikina neljään osaan. Voitele neljä alumiinista piirakkavuokaa voilla ja painele taikina vuokaan sekä vuoan reunoille.

Pistele pohja haarukalla. Paista pohjaa uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Kuori ja kuutioi sipulit. Kuullota sipuleita pannulla muutama minuutti. Lisää hienonnettu valkosipuli ja kuullota vielä hetki.

Kuutioi kinkku ja paprikat. Sekoita sipulit, kinkku, paprikat ja juustoraaste hyvin keskenään sekaisin.

Mauta täyte timjamilla, mustapippurilla ja suolalla. Jaa kinkkutäyte piirakkavuokiin.

Vatkaa munat ja ruokakerma hyvin sekaisin, kaada tasan piirakkavuokiin.

Paista uunissa 200 asteessa noin 25 min tai kunnes kinkku-paprikapiirakan pinta on kullanruskea.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *