Kikhernesalaatti lounaalle

Lomalla tuli herkuteltua, joten arkeen palattua on hyvä hiukan keventää ja nauttia lounaaksi salaattia. Tällä kertaa kaappien sisältö saneli lounassalaatin sisällön ja salaatin pohjaksi löytyikin kaapista purkki kikherneitä. Hiukan samanlaisen kikhernesalaatin olen julkaissut blogissa aikaisemminkin.

Kikhernesalaatin kylkeen paitoin kananmunan ja viipaloin avokadon. Näin lounassalaatista tuli ruokaisampi. Lounassalaatti maistui erinomaiselta ja täytyy ehdottomasti tehdä toistekkin. Onneksi kikherneitä löytyy yleensä aina kaapista. Kikhernesalaatti paistetulla munalla ja avokadolla sopii varmasti hyvin myös viikonlopun brunssilla tarjottavaksi.

 

Kikhernesalaatti kananmunan ja avokadon kera

Ainekset

Kikhernesalaatti
1 kpl
purkki säilöttyjä kikherneitä (go green)
2 rkl
punasipulia hienonnettuna
200 g
miniluumutomaatteja kuutioituna
1 kpl
suippopaprika kuutioituna
2 rkl
tuoretta basilikaa hienonnettuna
2 rkl
tuoretta lehtipersilijaa hienonnettuna
50 g
fetaa murennettuna
2 rkl
neitsyt oliiviöljyä
1 rkl
valkoviinietikkaa
0
suolaa ja mustapippuria myllystä
Tarjoiluun
1 kpl
avokado viipaloituna
2 rkl
sitruunan mehua
2 kpl
kananmunaa paistettuna
Muut ainesosat

Tee näin:

Valmista ensin kikhernesalaatti. Huuhtele kikherneet ja valuta hyvin. Sekoita kikherneiden joukkoon kuutioidut punasipuli, miniluumutomaatit, suippopaprika ja murustettu feta. Sekoita oliiviöljy, valkoviinietikka, hienonnetut yrtit, suola ja mustapippuri hyvin keskenään ja lisää kikhernesalaatin joukkoon. Anna maustua vähintään 15 minuuttia.

Puolita avokado, poista kivi ja kuoret. Viipaloi ohuiksi viipaleiksi ja ripottele pinnalle sitruunamehu.

Paista kananmunat pannulla yhdeltä puolelta. Mausta suolalla.

Kokoa annos lautaselle ja tarjoile heti.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *