Kikhernesalaatti lounaalle
Lomalla tuli herkuteltua, joten arkeen palattua on hyvä hiukan keventää ja nauttia lounaaksi salaattia. Tällä kertaa kaappien sisältö saneli lounassalaatin sisällön ja salaatin pohjaksi löytyikin kaapista purkki kikherneitä. Hiukan samanlaisen kikhernesalaatin olen julkaissut blogissa aikaisemminkin.
Kikhernesalaatin kylkeen paitoin kananmunan ja viipaloin avokadon. Näin lounassalaatista tuli ruokaisampi. Lounassalaatti maistui erinomaiselta ja täytyy ehdottomasti tehdä toistekkin. Onneksi kikherneitä löytyy yleensä aina kaapista. Kikhernesalaatti paistetulla munalla ja avokadolla sopii varmasti hyvin myös viikonlopun brunssilla tarjottavaksi.
Kikhernesalaatti kananmunan ja avokadon kera
Ainekset
- Kikhernesalaatti
- 1 kpl
- purkki säilöttyjä kikherneitä (go green)
- 2 rkl
- punasipulia hienonnettuna
- 200 g
- miniluumutomaatteja kuutioituna
- 1 kpl
- suippopaprika kuutioituna
- 2 rkl
- tuoretta basilikaa hienonnettuna
- 2 rkl
- tuoretta lehtipersilijaa hienonnettuna
- 50 g
- fetaa murennettuna
- 2 rkl
- neitsyt oliiviöljyä
- 1 rkl
- valkoviinietikkaa
- 0
- suolaa ja mustapippuria myllystä
- Tarjoiluun
- 1 kpl
- avokado viipaloituna
- 2 rkl
- sitruunan mehua
- 2 kpl
- kananmunaa paistettuna
- Muut ainesosat
Tee näin:
Valmista ensin kikhernesalaatti. Huuhtele kikherneet ja valuta hyvin. Sekoita kikherneiden joukkoon kuutioidut punasipuli, miniluumutomaatit, suippopaprika ja murustettu feta. Sekoita oliiviöljy, valkoviinietikka, hienonnetut yrtit, suola ja mustapippuri hyvin keskenään ja lisää kikhernesalaatin joukkoon. Anna maustua vähintään 15 minuuttia.
Puolita avokado, poista kivi ja kuoret. Viipaloi ohuiksi viipaleiksi ja ripottele pinnalle sitruunamehu.
Paista kananmunat pannulla yhdeltä puolelta. Mausta suolalla.
Kokoa annos lautaselle ja tarjoile heti.