Kikherne-Fetasalaatti
Kikherne-Fetasalaatti valmistuu helposti ja nopeasti. Sumakki mauste tuo kivasti kirpeyttä salaattiin sitruunamehun ohella. Sumakkia onkin tullut viime aikoina ripoteltua salaattiin kuin salaattiin. Kikherne-Fetasalaattia tarjosin grillattujen broilerin koipipalojen kera. Broilerin koipipalat marinoin luottomarinadilla: Hunajamarinadi broilerille.
Broilerin koipipalojen grillaus onnistui hyvin, mielestäni paremmin kuin kokonaisten koipien grillaus. Broilerin koipipalat olivat erityisesti lasten mieleen ja näitä tehdään meillä taatusti uudelleen. Kikherne-Fetasalaatin ja grillattujen broilerin koipipalojen kanssa oli tarjolla myös couscousia.
Kesäinen kikherne-fetasalaatti
Ainekset
- 1 kpl
- Purkillinen kikherneitä (Go green)
- 1 rkl
- öljyä paistamiseen
- 1/4 tl
- savustettua paprikajauhetta
- 1/2 tl
- jauhettua juustokuminaa eli jeeraa
- 1/4 tl
- jauhettua korianteria
- 1/4 tl
- mustapippuria myllystä
- 150 g
- fetaa murennettuna
- 4 kpl
- tomaatteja kuutioituna
- 1 kpl
- keltainen paprika kuutioituna
- 1 kpl
- vihreä paprika kuutioituna
- 1 kpl
- uusi punasipuli viipaloituna
- 2 rkl
- tuoretta minttua hienonnettuan
- 2 rkl
- tuoretta lehtipersilijaa hienonnettuna
- 1/2 kpl
- sitruunan mehu puristettuna
- 3 rkl
- neitsyt oliiviöljyä
- Muut ainesosat
Tee näin:
Huuhtele ja valuta kikherneet hyvin. Kuumenna pannulla öljy. Lisää kikherneet pannulle ja paista kunnes saavat hiukan väriä noin 5 min. Mausta kikherneet savustetulla paprikajauheella, jeeralla, korianterilla ja mustapippurilla. Paista vielä hetki.
Sekoita kuutioidut tomaatit, paprikat ja viipaloitu punasipuli kulhossa. Lisää hienonnetut yrtit ja murustettu feta. Viimeistele sitruunanmehulla ja oliiviöljyllä. Lisää paistetut kikherneet salaatin pinnalle.