Blogit
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Kesäpasta

Kesälomaa viettäessämme mökillä Kustavissa on lounaalla ollut usein nopeita kasvispastoja. Mökin keittiön kaappeja siivotessa löytyi nimittäin yllätykseksi kymmenisen pussia pastaa… Onneksi olin ottanut mökille mukaan mainion Aglio & Olio pastakeittokirjan, josta tämäkin Kesäpasta sai innoitusta.

Pasta oli oikein hyvää ja maistui koko perheelle. kesäloman aikana on taattua, että blogiin eksyy muutama muukin pastaresepti. Vinkkejä herkullisiin pastoihin otetaan myös mielellään vastaan.

Kesäpasta

Ainekset

4 kpl
Uusia porkkanoita
4 dl
Tuoreita herneitä (Siivottuna ilman palkoja)
1 kpl
uusi punasipuli
1 kpl
valkosipulin kynsi hienonnettuna
2 rkl
tuoretta lehtipersilijaa hienonnettuna
1 tl
sitruunan kuorta raastettuna
2 rkl
sitruuna mehua
1 rkl
Voita paistamiseen
1 dl
kermaa
0
parmesaania raastettuna
500 g
pastaa
Muut ainesosat

Tee näin:

Pese porkkanat hyvin ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuutioi punasipuli. Laita pastavesi kiehumaan ja keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumana voi pannulla ja paista porkkanoita noin 10 minuutin ajan. Lisää sipuli ja valkosipuli, paista vielä hetki. Lisää herneet, persilija, kerma, sitruunan raastettu kuori ja sitruunan mehu. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua muutaman minuutin ajan. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa pastan ja parmesaanin kera.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *