Blogit
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Kassler -vartaat

Viime viikonloppuna päätimme grillata jotain muuta kuin porsaan ulkofilettä, jota lapset aina haluavat grillata. Päädyimme ostamaan kassleria. Vartaita ei oltu vielä tänä kesänä grillattu, joten kassler kuutioitiin ja marinoitiin yön yli punaviinietikka pohjaisessa marinadissa. Marinadi oli piristävän erilainen ja tykästyimme siihen kovasti, taatusti tulee tehtyä uudelleenkin. Punaviinietikka  leikkasi hyvin rasvan makua lihassa.

Kasslerin lisäksi pujotin vartaisiin sipulia, joka antoi lihaan kivasti makua. Muita kasviksia en vartaisiin laittanut, koska ne kärähtävät helposti kasslerin vaatimassa kypsennyt ajassa. Grillasimme lisukekasvikset erikseen grillissä. Lopputulos oli herkullinen, suosittelen kokeilemaan.

Kassler -vartaat

Ainekset

1 kg
porsaan kassleria
1 ½ dl
punaviinietikkaa
½ dl
öljyä
4 kpl
valkosipulin kynsiä
1 rkl
kuivattua oreganoa
1 dl
tuoretta oreganoa hienonnettuna
2 rkl
tuoretta minttua hienonnettuan
1 tl
hunajaa
0
suolaa
0
mustapippuria myllystä
3 kpl
sipulia
0
varrastikkuja
Muut ainesosat

Tee näin:

Leikkaa kassler sopivan kokoisiksi kuutioiksi. Mittaa punaviinietikka kulhoon, sekoita joukkoon öljy ja hunaja. Kuori valkosipulin kynnet ja hienonna, lisää marinaadiin. Lisää marinaadiin kuivattu oregano, tuore oregano, tuore minttu, suola ja mustapippuri. Laita kuutioitu kassler pakastepussiin ja kaada marinaadi päälle. Anna maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.

Kuori sipulit ja leikkaa lohkoiksi. Pujota varrastikkuihin vuorotelle kassleria ja sipulia. Grillaa grillissä lihat kypsiksi. Kääri vartaat folioon ja anna vetäytyä 15 minuuttia.

Kommentit (1)

  1. Pipsa A

    Ihanan tunnelmallisen sininen varsinkin tuo ensimmäinen kuva 🙂 Itsekin tykkään punaviinietikasta rasvaisempien ruokien raikastajana, varmasti hyvä myös tässä marinadissa!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *