Kanaa sienikastikkeessa

Viikonloppuna unelmoin pitkään haudutetusta lihapadasta, joka on mielestäni lohturuokaa parhaimmillaan. Valitettavasti nälkä kurni vatsoissa ja kukaan ei olisi jaksanut odottaa lihapadan hautumista. Sain onneksi idean kanasta paksussa kermaisessa sienikastikkeessa. Kana sienikastikkeessa valmistui huomattavasti nopeammin kuin lihapata ja toimi onneksi yhtä hyvin lämmittävänä lohturuokana. Syksyn saavuttua on taas alkanut tehdä mieli tuhteja sekä ruokaisia pataruokia sekä höyryävän kuumia keittoja. Mikään ei lämmitä ulkona viilenneitä sormia ja varpaita yhtä hyvin kuin kulhollinen höyryävän kuumaa pataruokaa tai keittoa.

Herkkusienikastikkeeseen saa helposti lisää makua, kun lisää kastikkeeseen hiukan kuivattuja herkkutatteja. Kuivattujen herkkutattien liotuslientä ei myöskään kannata koskaan heittää pois vaan lisätä ruokaan tuomaan makua. Rakastan kuivattuja herkkutatteja ja yleensä käytämme niitä koko perheen lempiruokaan herkkutattirisottoon, mutta ne sopivat maustamaan myös kastikkeita sekä lihapatoja.

Kana sienikastikeella oli herkullista ja lisukkeeksi valmistettu paahdettu myskikurpitsa onnistui myös loistavasti. Paahdetun myskikurpitsan resepti tulossa pian blogiin.

Kanaa sienikastikkeessa

Ainekset (5 annosta)

600 g
broilerin paistileikkeitä
1 rkl
voita paistamiseen
1 rkl
öljyä paistamiseen
½ tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria myllystä
170 g
pekonia
2 kpl
sipuli kuutioituna
200 g
tuoreita herkkusieniä viipaloituna
2 rkl
vehnäjauhoja
½ dl
kuivattuja herkkutatteja
2 dl
kanalientä
2 dl
valkoviiniä
3 dl
kermaa
2 rkl
tuoreita timjamin lehtiä
45 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 15 min

Tee näin:

Kuumenna kanaliemi ja murustele joukkoon kuivatut herkkutatit.

Leikkaa broilerin paistileikkeet sopivan kokoisiksi suupaloiksi.

Kuumenna pannulla voi ja öljy. Ruskista broileripalat molemmilta puolilta.

Mausta suolalla sekä pippurilla. Nosta broilerit pannulta syrjään odottamaan.

Lisää pannulle kuutioitu pekoni ja paista rapeaksi.

Lisää pannulle herkkusienet ja paista muutaman minuutin ajan.

Lisää vielä kuutioitu sipuli ja paista muutaman minuutin ajan.

Lisää pannulle vehnäjauhot ja sekoita hyvin. Kypsennä vehnäjauhoja muutama minuutti. Älä kuitenkaan ruskista vehnäjauhoja.

Lisää kanaliemi sekä herkkutatit vähitellen joukkoon samalla sekoittaen.

Anna kastikkeen kiehahtaa. Lisää valkoviini ja kuumenna kiehuvaksi.

Lisää kerma ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää broileripalat ja mausta kastike timjamilla.

Kuumenna kastike kiehuvaksi ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 15min tai kunnes broileri on kypsää.

Tarkista kastikkeen maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai mustapippuria.

ruoka kanaruoat paaruoat sienet
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *