Blogit
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Hunajaiset Uunijuurekset

Syksy on auttamattomasti saapunut. Tänä viikonloppuna saimme nauttia kuitenkin mahtavasta säästä ja auringon paisteesta. Syksyn saapuessa keittiössämme alkaa näkyä juureksia enenevässä määrin. Viikonloppuisin nautimme usein uunijuureksia eri tavoin valmistettuna. Tänään valmistin puolelle suvusta herkullisen sunnuntai aterian. Suku kokoontui mökille joka vuotisiin puutalkoisiin. Aterialla herkuttelimme mm. näillä herkullisilla hunajaisilla uunijuureksilla. Instagramista voi käydä katsomassa mitä muuta ateria sisälsi. Loput aterian resepteistä tulossa pian blogiin.

Hunajaiset Uunijuurekset

Ainekset

200 g
juuriselleriä
4 kpl
porkkanoita
4 kpl
punajuuria
2 rkl
hunajaa
0
oliiviöljyä
0
mustapippuria myllystä
0
suolaa
2 rkl
tuoretta rosmariinia hienonnettuna
2 rkl
tuoreen timjamin lehtiä
Muut ainesosat

Tee näin:

Kuori ja kuutioi juurekset. Levitä juurekset uunivuokaan. Valuta juuresten päälle hunaja. Jos käytät kiinteää hunajaa notkista hunaja tilkalla kiehuvaa vettä. Mausta juurekset rosmariinilla, timjamilla, suolalla ja mustapippurilla. Ripottele pinnalle vielä oliiviöljyä. Paahda juureksia uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *