Hölskytetty kurkku-kaalisalaatti
Vähän aikaa sitten julkaistu hölskytetty varhaiskaalisalaatti saavutti suuren suosion. Totesin silloin, että varhaiskaalia on meidän perheessä kulunut reippaasti tämän kevään ja kesän aikana. Hölskytettyä varhaiskaalisalaatti on tullut perheen pyynnöstä tehtyä viikottain ja kaipasin jo hiukan vaihtelua reseptiin.
Päätin hölskyttää kaalin ja kasvimaalta kerätyt avomaakurkut samalla kertaa. Syntyi herkullinen hölskytetty kurkku-kaalisalaatti, jota on tullut tehtyä jo useamman kerran. Suosittelen kokeilemaan!
Hölskytetty kurkku-kaalisalaatti
Ainekset (6 annosta)
- 400 g
- varhaiskaalia
- 300 g
- avomaakurkkua
- 1 kpl
- uusi sipuli
- 1 dl
- tuoretta tilliä hienonnettuna
- 4 rkl
- väkiviinaetikkaa
- 2 rkl
- sokeria
- 1 tl
- suolaa
Tee näin:
Poista varhaiskaalista mahdolliset huonot uloimmat lehdet.
Puolita varhaiskaali ja poista kova kanta.
Leikkaa varhaiskaali mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.
Huuhtele varhaiskaali lävikössä ja valuta hyvin.
Huuhtele avomaakurkut ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
Hienonna tuore tilli.
Puolita uusi sipuli ja viipaloi sipuli ohuiksi viipaleiksi, myös sipulin varret.
Lisää kaikki hölskytetyn kurkku-kaalisalaatin ainekset astiaan, jossa on tiivis kansi.
Sulje kansi ja hölskytä astiaa niin, että salaatin ainekset sekoittuvat.
Anna hölskytetyn kurkku-kaalisalaatin maustua jääkaapissa vähintään 15 min ennen tarjoilua.
Hölskytä vielä kerran ennen tarjoilua.