Hölskytetty korianteri-varhaiskaalisalaatti
Meidän koko perhe rakastaa hölskytettyä varhaiskaalisalaattia ja hölskytettyä kurkku-kaalisalaattia. Kyseisiä varhaiskaalisalaatteja tulee valmistettua varhaiskaalin sesonkina melkein viikoittain ja talvella myös keräkaalista. Grillasimme pitkästä aikaa ribsejä, joiden pintaan sudittiin herkullista hoisin BBQ-kastiketta. Rasvaiset makeahkolla hoisin BBQ-kastikkeella aateloidut ribsit tarvitsivat rinnalleen jotain kirpeää ja rapsakkaa. Valmistin ribsien kanssa tarjottavaksi hölskytetystä varhaiskaalisalaatista uuden version. Hölskytetyyn korianteri-varhaiskaalisalaattiin tuli korianterin lisäksi riisiviinietikkaa, tuoretta inkivääriä ja kevätsipulia. Kirpeän raikas korianteri-varhaiskaalisalaatti sopi äärettömän hyvin ribsien kanssa tarjottavaksi. Ribsien kanssa tarjolla oli myös hölskytettyjä inkivääri-kurkkuja ja pikaisesti pikkelöityjä inkivääri-porkkanoita. Reseptit ovat tulossa myöhemmin tällä viikolla blogiin.
Hölskytetty korianteri-varhaiskaalisalaatti
Ainekset (6 annosta)
- 1 kpl
- varhaiskaali (noin 700 g)
- 4 kpl
- kevätsipulia
- 1 rkl
- tuoretta inkivääriä raastettuna
- 1 kpl
- limen mehu
- 2 rkl
- väkiviinaetikkaa
- 2 rkl
- riisiviinietikkaa
- 2 rkl
- sokeria
- ½ tl
- suolaa
- 1 dl
- tuoretta korianteri hienonnettuna
Tee näin:
Poista varhaiskaalista mahdolliset huonot uloimmat lehdet.
Puolita varhaiskaali ja poista kova kanta.
Leikkaa varhaiskaali mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.
Viipaloi kevätsipulit ohuiksi viipaleiksi, myös varret.
Lisää astiaan, jossa on tiivis kansi viipaloitu varhaiskaali, kevätsipulit, etikat, limen mehu, sokeri, suola ja inkivääri.
Sulje kansi ja hölskytä astiaa niin, että salaatin ainekset sekoittuvat.
Anna hölskytetyn varhaiskaalisalaatin maustua jääkaapissa vähintään 15 min ennen tarjoilua.
Hölskytä vielä kerran ennen tarjoilua ja sekoita joukkoon hienonnettu tuore korianteri.