Hoisin BBQ-kastike ja ribsit
Olen pienestä pitäen rakastanut ribsejä ja niitä onkin ihan pakko ainakin kerran kesässä valmistaa. Aikaa ribsien valmistukseen saa kulumaan tuntitolkulla, mutta onneksi aktiivista valmistusaikaa on aika vähän. Tällä kertaa ostoskärryihin päätyi viljaporsaan spare ribsit. Massiivisen kokoiset ribsit päädyin kypsentämään miedolla lämmöllä uunissa kypsäksi ennen grillausta. Ribsien pintaan hieroin mausteseoksen, johon käytin kiinalaista viismausteseosta. Viismausteseosta löytyy hyvin varustelluista ruokakaupoista, mutta googlettamalla löytyy helposti reseptejä miten valmistaa mausteseos itse.
Keitin hoisin BBQ-kastikkeen, josta tuli taivaallista. Hoisin BBQ-kastiketta sudittiin ribsien pintaan, kun ne viimeisteltiin ihanan rapeiksi grillissä. Rasvaiset makeahkolla hoisin BBQ-kastikkeella aateloidut ribsit tarvitsivat rinnalleen jotain kirpeää ja rapsakkaa. Valmistin ribsien kanssa tarjottavaksi hölskytettyä korianteri-varhaiskaalisalaattia, hölskytettyjä inkivääri-kurkkuja ja pikaisesti pikkelöityjä inkivääri-porkkanoita. Reseptit tulossa myöhemmin tällä viikolla blogiin.
Taivaallinen illallinen, vaikka lapsien mielestä hoisin BBQ-kastike oli liian tulista.
Ribsit
Ainekset (6 annosta)
- 2 kg
- viljaporsaan spare ribs
- 2 rkl
- kiinalaista viismausteseosta
- 2 tl
- suolaa
- 2 tl
- valkosipulijauhetta
Tee näin:
Sekoita mausteet hyvin keskenään ja hiero ribsien pintaan. Anna ribsien maustua huoneenlämmössä noin 2 tuntia. Paahda ribsejä uunissa 125 asteessa noin 4 tuntia.
Sudi hoisin BBQ -kastiketta ribsien pintaan ja anna jäähtyä.
Kuumenna grilli ja grillaa ribsien pinta rapeaksi. Sudi hoisin BBQ -kastiketta grillauksen aikana ribsien pintaan.
Tarjoile ribsit korianteri-kaalisalaatin, korianterikurkkujen ja pikkelöityjen porkkanoiden kera.
Hoisin BBQ -kastike
Ainekset
- 2 kpl
- banaanisalottisipulia kuutioituna pieniksi kuutioiksi
- 3 kpl
- valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 2 rkl
- tuoretta inkivääriä raastettuna
- 1 rkl
- rypsiöljyä
- 2 dl
- hoisinkastiketta
- 1 dl
- sakea
- ½ dl
- riisiviinietikkaa
- 1 rkl
- paahdettua seesamöljyä
- 1 kpl
- kuivattu chili
Tee näin:
Kuumenna öljy kasarissa. Kuullota sipulia ja valkosipulia muutaman minuutin ajan.
Lisää raastettu inkivääri ja sekoita.
Lisää hoisinkastike, sake, paahdettu seesamöljy ja riisiviinietikka kasariin.
Kuumenna kastike kiehuvaksi ja muserra kuivattu chili joukkoon.
Anna kastikkeen kiehua kunnes se paksuuntuu, noin 5 minuutin ajan.
Anna kastikkeen jäähtyä ennen käyttöä.