Härkis-kesäkurpitsapaistos
Kesäkurpitsaa löytyy edelleenkin runsaasti ja päätin sitä käyttää ensimmäiseen arkiruokaan kesäloman jälkeen. Jääkaapissa sattui olemaan myös härkistä ja päätin tehdä simppelin härkis-kesäkurpitsapaistoksen. Tomaatit olivat vaarassa mennä ylikypsiksi, joten lisäsin myös niitä paistokseen.
Härkis-kesäkurpitsapaistokseen käytin jääkaapista vihreää- sekä keltaistakesäkurpitsaa. Härkis-kesäkurpitsapaistoksesta tuli näin ihanan värikästä. Kesälomalla mökillä oli tapana keittää paljon uusia perunoita kerralla ja hyödyntää ylijääneet perunat seuraavan päivän ruokaan. Ilmeisesti tämä taktiikka on vielä jäänyt päälle ja lisäsin härkis-kesäkurpitsapaistokseen edellisenä päivänä ylijääneet perunat.
Härkis-kesäkurpitsapaistoksen viimeistelin juustoraastella. Härkis-kesäkurpitsapaistoksesta tuli herkullista arkiruokaa ja teen tätä taatusti uudelleen. Uunivuoka tyhjeni, kun mies santsasi härkis-kesäkurpitsapaistoksen rippeet.
Kesäkurpitsareseptejä olen koonnut linkistä löytyvään postaukseen. Blogista löytyy myös seuraavat herkulliset kesäkurpitsareseptit: Leivitetyt kesäkurpitsat ja za’atarilla maustettu kesäkurpitsa tahinikastikkeella.
Härkis-kesäkurpitsapaistos
Ainekset (4 annosta)
- 250 g
- härkistä
- 1 rkl
- oliiviöljyä paistamiseen
- 1 kpl
- sipuli kuutioituna
- 1 kpl
- valkosipulinkynsi hienonnettuna
- 3 rkl
- tomaattisosetta
- 3 dl
- kasvislientä
- 2 tl
- kuivattua oreganoa
- 1/4 tl
- mustapippuria myllystä
- 400 g
- kesäkurpitsaa
- 6 kpl
- keitettyä perunaa
- 4 kpl
- tomaattia
- 175 g
- raastettua emmentaalia
Tee näin:
Kuumenna öljy pannulla. Lisää pannuun kuutioitu sipuli ja kuullota muutaman minuutin ajan. Lisää vielä valkosipuli ja kuullota hetki.
Lisää pannulle härkis ja paista muutaman minuutin ajan. Lisää tomaattisose ja kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi.
Mausta oreganolla ja mustapippurilla.
Viipaloi kesäkurpitsa, keitetyt perunat ja tomaatit. Laita kasvikset uunivuokaan.
Lisää uunivuokaan härkiskastike ja sekoita hiukan. Ripottele juustoraaste pinnalle.
Paista uunissa 200 asteessa noin 40-50 minuuttia tai kunnes juusto on kullanruskeaa.
Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.
Hei
Olen tehnyt kesäkurpitsapaistosta tällä reseptillä kymmeniä kertoja ja paistos on aina yhtä maukasta, kiitos!
T Timo
Kiitos mukavasta palautteestasi! Tämä resepti on myös yksi meidän perheen suosikkiresepteistä.