Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Leivitetyt kesäkurpitsat

Kesäkurpitsatalkoot ovat tänä vuonna käynnissä ja meillä herkuteltiin leivitetyillä kesäkurpitsaviipaleilla aterian aluksi. Sekoitin jauhojen joukkoon raastettua parmesaania ja leivitetty kesäkurpitsat maistuivat ihanilta kuumana kesäpäivänä. Tarjoilin leivitetyt kesäkurpitsaviipaleet sitruunalohkojen kera ja jokainen pystyi puristamaan haluamansa määrän sitruunamehua leivitettyjen kesäkurpitsaviipaleiden pinnalle juuri ennen herkuttelua. Mikä on sinun suosikki kesäkurpitsaresepti?

Leivitetyt kesäkurpitsat

Ainekset
( 4 Annosta )

1 kpl
keskikokoinen kesäkurpitsa
1½ dl
vehnäjauhoja
1 dl
raastettua parmesaania
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria myllystä
3 kpl
kananmunaa
3 rkl
öljyä paistamiseen
1 kpl
sitruuna
30 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

Leikkaa kesäkurpitsa noin 1 cm paksuisiksi viipaleiksi. Kuivaa kesäkurpitsaviipaleet talouspaperiin.

Sekoita raastettu parmesaan, jauhot, suola ja mustapippuri hyvin keskenään. Laita jauhoseos laakealle lautaselle.

Vatkaa kananmunien rakenne rikki.

Pyörittele kesäkurpitsaviipaleet ensin jauhoseoksessa. Ravistele ylimääräiset jauhot pois kesäkurpitsaviipaleista.

Kasta kesäkurpitsaviipaleet kananmunaseokseen ja sen jälkeen taas jauhoseokseen.

Kuumenna öljy pannulla kuumaksi.

Paista kesäkurpitsaviipaleita öljyssä molemmilta puolilta muutaman minuutin ajan, kunnes kesäkurpitsaviipaleet ovat kauniin kullanruskeita.

Nosta leivitetyt kesäkurpitsaviipaleet talouspaperin päälle valumaan.

Tarjoile leivitettyt kesäkurpitsaviipaleet sitruunalohkojen kera. Purista leivitettyjen kesäkurpitsaviipaleiden pinnalle hiukan sitruunamehua juuri ennen tarjoilua.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *