Härkis Chili sin carne
Vuosi sitten lihattoman lokakuun parasta antia oli ehdottomasti Chili sin carne. Tänä vuonna päätin kokeilla chili sin carnen valmistuksessa härkistä. Tänä vuonna lihattoman lokakuun suurin suosikki raaka-aine on ollut juuri härkis. Härkis on maistunut hyvin koko perheelle niin lapsille kuin aikuisillekkin.
Härkis chili sin carne oli todella hyvää ja kilpailee taatusti lihattoman lokakuun parhaan reseptin palkinnosta sienirisoton kanssa. Saa nähä onnistunko lokakuun aikana valmistamaan vielä jotain parempaa härkiksestä. Vaikka lihaton lokakuu kohta jo päättyykin on härkis taatusti jatkossakin tuttu raaka-aine meidän keittiössä.
Härkis chili sin carnen kanssa tarjosin keitettyä riisiä, smetanaa ja tuoretta korianteria. Annoksen kruunasi tietysti perheemme aikuisten suuri suosikki kirsikkatomaattisalsa.
Härkis Chili sin carne
Ainekset
- 250 g
- härkis härkäpapuvalmiste
- 1 kpl
- sipuli kuutioituna
- 2 kpl
- valkosipulin kynttä hienonnettuna
- 1 rkl
- öljyä paistamiseen
- 1-3 kpl
- säilöttyjä chipotle chiliä
- 2 tl
- jauhettua juustokuminaa eli jeeraa
- 1 tl
- jauhettua korianteria
- 1 tl
- savustettua paprikajauhetta
- 1 rkl
- kuivattua oreganoa
- 400 g
- tomaattimurskaa
- 2 rkl
- tomaatti pyreetä
- 3 dl
- kasvislientä
- 1 rkl
- tummaa muscovadosokeria
- 1 kpl
- purkki kidneypapuja (go green)
- 0
- suolaa ja mustapippuria myllystä
- Tarjoiluun
- 0
- keitettyä riisiä
- 0
- smetanaa
- 0
- tuoretta korianteria
- 0
- itse tehtyä salsaa esim. kirsikkatomaattisalsaa (linkki reseptiin valmistusohjeessa)
- Muut ainesosat
Tee näin:
Kuori ja kuutioi sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet. Hienonna veitsellä säilötyt chipotle chilit. Kuumenna padassa öljy ja lisää kuutioitu sipuli. Kuullota sipulia muutaman minuutin ajan.
Lisää pataan härkis, valkosipuli, chipotle chilit, jeera, korianteri ja savustettu paprikajauhe. Paista muutaman minuutin ajan. Lisää tomaattimurska, kasvisliemi, tomaattipyree ja oregano. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää kidneypavut sekä muscovadosokeri.
Anna chili sin carnen kiehua miedolla lämmöllä noin 25 minuuttia. Mausta mustapippurilla ja suolalla, tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
Tarjoile chili sin carne keitetyn riisin, smetanan, tuoreen korianterin ja kirsikkatomaattisalsan kera.
Miten voi olla chili SIN carne, kun ohjeessa kuitenkin mainitaan chili…?🙄