Grillatut avokadot ja kirsikkatomaattisalsa

Olin kuullut, että avokadot ovat herkullisia uunissa valmistettuna salsan ja fetan kera. Keväällä taisi muutamassa blogissakin näkyä lämpimiä avokado reseptejä. Itsekkin piti kokeilla avokadojen paistamista uunissa, mutta arjen kiireiden keskellä unohtui. Lomalla päätin kuitenkin kokeilla uunin sijaan avokadojen grillaamista.

Mies oli aika skeptinen tämän kokeilun onnistumisesta ja täytyy tunnustaa, että itseänikin epäilytti. Avokadojen grillaus onnistui todella helposti. Avokadojen lisäksi grilliin päätyi myös limen puolikkaita. Limen (tai sitruunan) grillausta suosittelen ehdottomasti kokeilemaan, grillaus mm. makeuttaa limen mehua. Grillattun limen mehua puristin grillattujen avocadojen pinnalle.

Grillattujen avokadojen lisukkeena tarjosin kirsikkatomaateista tehtyä salsaa. Annokset viimeisteltiin murustetulla fetalla. Yllätykseksemme lopputulos oli todella herkullinen, jopa mieheni oli haltioissaan vaikkei yleensä edes pidä avokadosta. Rohkeasti siis kokeilemaan!

Jos grillatut avokadot tuntuvat liian erikoisilta kannattaa kokeilla ainakin kirsikkatomaattisalsaa. Ihastuimme kirsikkatomaattisalsaan ja sitä onkin tullut tehtyä jo kahteen kertaan. Suomalaiset kirsikkatomaatit ovat nyt parhaimmillaan ja hintakin on edullinen.

Grillatut avokadot ja kirsikkatomaattisalsa

Ainekset

4 kpl
avokadoa
100 g
fetaa
3 kpl
limeä
Kirsikkatomaattisalsa
250 g
kirsikkatomaatteja
1 kpl
pieni uusi sipuli
½ kpl
limen
½ kpl
punainen chili
½ dl
tuoretta korianteria hienonnettuna
0
suolaa
1 kpl
valkosipulin kynsi
Muut ainesosat

Tee näin:

Valmista ensin kirsikkatomaattisalsa. Kuutioi kirsikkatomaatit pieniksi kuutioiksi. Hienonna chili, sipuli ja valkosipulin kynsi. Sekoita tomaantit, sipuli, chili, valkosipuli ja hienonnettu korianteri keskenään. Mausta kirsikkatomaattisalsa limen mehulla ja suolalla. Anna salsan maustua jääkaapissa avocadojen grillauksen ajan.

Kuumenna grilli kuumaksi. Juuri ennen grillauksen aloittamista puolita avokadot ja poista kivet. Puolita myös limet. Laita avokadot grilliin ensin kuoripuoli alaspäin ja grillaa muutaman minuutin ajan. Laita limet grilliin leikkauspinta alaspäin. Käännä avokadot ja grillaa vielä muutama minuutti.

Nosta avokadot tarjoilulautaselle. Puserra grillattuista limeista mehua grillattujen avokadojen pinnalle. Lusikoi kirsikkatomaattisalsaa grillattujen avokadojen puolikkaiden päälle. Viimeistele annokset murustelemalla fetaa annosten pinnalle. Tarjoile heti.

Kommentit (1)
  1. Maikki // Maikin mokomin
    26.7.2015, 14:51

    Ihana idea! Avokadojen grillaaminen tekee hyvästä raaka-aineesta vieläkin parempaa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *