Grillattu purjo ja sitruunakastike

Parsojen lisäksi olemme nyt keväällä grillanneet purjoa. Vuosia sitten törmäsin tähän ideaan matkaohjelmaa katsoessa. Espanjassa purjon ensisato grillataan hiiltyneeksi ja nautitaan purjon herkulliseksi hautunut sisusta. Blogiin tämä grilliherkku ei jostain syystä ole päätynyt, mutta nyt sain aikaiseksi ottaa kuvat. Purjo kannattaa grillata hiiligrillissä tai avotulella. Kaasugrillissä purjosta tuli ainakin meillä kitkerää.

Purjon kanssa tarjosin sitruunakastiketta, joka syntyi maustamalla klassinen voi-valkoviinikastikke grillatun sitruunan mehulla. Sitruunakastiketta olen tarjonnut tietysti myös grillattujen parsojen kanssa. Sitruunakastike on suorastaan koukuttavan hyvää, joten suosittelen ehdottomasti kokeilemaan.

Grilalttu purjo

Ainekset (4 annosta)

1 kpl
purjo
20 min
{
AKTIIVINEN 20 min
PASSIIVINEN 0 min

Tee näin:

Grillaa purjoa hiiligrillissä tai avotulella kunnes purjon päällimmäinen kerros on muuttunut kauttaaltaan mustunut.

Poista hiiltynyt pinta ja tarjoile grillattu purjo sitruunakastikkeen kera.

Sitruunakastike

Ainekset

1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynsiä
½ dl
sherryviinietikkaa (voit korvata tarvittaessa valkoviinietikalla)
1½ dl
valkoviiniä
2 dl
kuohukermaa
150 g
kylmää voita kuutioituna
½ kpl
sitruunaa
½ tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria myllystä

Tee näin:

Grillaa sitruunan puolikasta grillissä leikkauspinta alaspäin kunnes pinta on mustunut ja sitruuna pehmentynyt.

Kuori ja kuutioi sipuli sekä valkosipulin kynnet. Laita sipulit, sherryviinietikka ja viini pieneen kattilaan.

Keitä kokoon kunnes lientä on jäljellä noin kolme ruokalusikallista. Siivilöi sipulit pois liemestä ja kaada liemi takaisin kattilaan.

Lisää kattilaan vielä kerma ja keitä kastiketta vielä kokoon 5 minuutin ajan.

Säädä liesi miedolle lämmölle. Lisää voi kastikkeeseen nokare kerrallaan samalla vatkaten, kunnes kastike on sileää.

Mausta kastike grillatatun sitruunan mehulla sekä suolalla ja pippurilla.

Tarjoile sitruunakastike grillattun purjon kera.

ruoka grillaus kasvisruoka
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *