Blogit
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Grillattu Nektariinisalaatti

Rakastan grillattuja nektariineja! Grillatut nektariinit ovat kesäruokaa parhaimmillaan. Suosikkireseptini grillatut nektatiinit pekonilla ja auralla ainekset päätyivät tällä kertaa salaattiin. Salaatti onnistui ihastuttamaan koko pöytäseurueen ja sopi erinomaisesti grillatun lihan kanssa tarjottavaksi. Tätä salaattia tulee taatusti tehtyä kesällä toistekkin ja nektariineja grillaamme taatusti useaan otteeseen kesän kuluessa.

Grillattu Nektariinisalaatti

Ainekset

4 kpl
nektariinia
170 g
pekonia
75 g
aurajuustoa
1-2 kpl
uusi punasipuli
1 kpl
ruukku salaattia
Salaatinkastike
½ dl
neitsyt oliiviöljyä
2 rkl
sitruunamehua
1 tl
hunajaa
0
suolaa ja mustapippuria myllystä
1 rkl
tuoretta silolehtipersilijaa hienonnettuna
½ 0
valkosipulin kynsi hienonnettuna
Muut ainesosat

Tee näin:

Puolita nektariinit ja poista kivi. Sudi öljyä nektariinien pintaan ennen grillausta. Grillaa nektariineja molemmilta puolilta muutaman minuutin ajan. Anna grillattujen nektariinien jäähtyä hetki. Leikkaa grillatut nektariinit viipaleiksi.

Paista pekonit rapeaksi pannulla ja nosta talouspaperin päälle valumaan.

Leikkaa sipulit ohuiksi viipaleiksi ja murustele aurajuusto. Kokoa salaatti tarjoilulautaselle.

Valmista salaatinkastike sekoittamalla kaikki kastikkeen ainekset hyvin keskenään. Ripottele salaatinkastike salaatin pinnalle ennen tarjoilua.

Tarjoa nektariinisalaattia esimerkiksi grillatun lihan lisukkeena.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *