Grillattu Nektariinisalaatti
Rakastan grillattuja nektariineja! Grillatut nektariinit ovat kesäruokaa parhaimmillaan. Suosikkireseptini grillatut nektatiinit pekonilla ja auralla ainekset päätyivät tällä kertaa salaattiin. Salaatti onnistui ihastuttamaan koko pöytäseurueen ja sopi erinomaisesti grillatun lihan kanssa tarjottavaksi. Tätä salaattia tulee taatusti tehtyä kesällä toistekkin ja nektariineja grillaamme taatusti useaan otteeseen kesän kuluessa.
Grillattu Nektariinisalaatti
Ainekset
- 4 kpl
- nektariinia
- 170 g
- pekonia
- 75 g
- aurajuustoa
- 1-2 kpl
- uusi punasipuli
- 1 kpl
- ruukku salaattia
- Salaatinkastike
- ½ dl
- neitsyt oliiviöljyä
- 2 rkl
- sitruunamehua
- 1 tl
- hunajaa
- 0
- suolaa ja mustapippuria myllystä
- 1 rkl
- tuoretta silolehtipersilijaa hienonnettuna
- ½ 0
- valkosipulin kynsi hienonnettuna
- Muut ainesosat
Tee näin:
Puolita nektariinit ja poista kivi. Sudi öljyä nektariinien pintaan ennen grillausta. Grillaa nektariineja molemmilta puolilta muutaman minuutin ajan. Anna grillattujen nektariinien jäähtyä hetki. Leikkaa grillatut nektariinit viipaleiksi.
Paista pekonit rapeaksi pannulla ja nosta talouspaperin päälle valumaan.
Leikkaa sipulit ohuiksi viipaleiksi ja murustele aurajuusto. Kokoa salaatti tarjoilulautaselle.
Valmista salaatinkastike sekoittamalla kaikki kastikkeen ainekset hyvin keskenään. Ripottele salaatinkastike salaatin pinnalle ennen tarjoilua.
Tarjoa nektariinisalaattia esimerkiksi grillatun lihan lisukkeena.