Grillattu maissisalaatti
Grillattu maissi kuuluu ehdottomasti kesään ja on lasten yksi suosikki grillattavista. Päätin tällä kertaa kuitenkin kokeilla miten grillattu maissi sopii salaattiin. Pinterestissä tuli vastaan kivan näköinen cowboyn kaviaari resepti, josta päätin kehitellä oman version.
Grillattu maissi sopi todella hyvin papusalaattiin. Taidan jatkossakin leikata veitsellä maissinjyvät irti sillä nyt ei ollut ruokailun jälkeen tarvetta hammastikuille.
Grillatun maissisalaatin lisäksi illallisella oli tarjolla grillattua broileria, vesimelonisalsaa, tortilloja ja smetanaa. Ihana illallinen kesäisen päivän päätteksi. Suosittelen kokeilemaan! Vesimelonisalsan resepti tulossa pian blogiin.
Grillattu maissisalaatti
Ainekset
- 450 g
- esikeitettyä maissia (2 kpl)
- 1 kpl
- tölkillinen mustiapapuja (400g)
- 1 kpl
- tölkillinen mustasilmäpapuja (400g)
- 1 kpl
- punainen paprika kuutioituna
- 1 kpl
- vihreä paprika kuutioituna
- 2 kpl
- uusia sipuleita
- 2 kpl
- tomaatteja kuutioituna
- 1 dl
- tuoretta korianteria hienonnettuna
- 4 rkl
- oliiviiöljyä
- 2 rkl
- valkoviinietikkaa
- 0
- suolaa ja mustapippuria myllystä
- Muut ainesosat
Tee näin:
Huuhdo ja valuta pavut hyvin, laita salaattikulhoon. Lisää papujen joukkoon kuutioidut paprikat ja tomaatit. Leikkaa uudet sipulit ohuiksi renkaiksi ja lisää salaattiin. Lisää salaattiin oliiviöljy ja valkoviinietikka. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita salaatti hyvin ja anna maustua maissien grillauksen ajan.
Grillaa esikeitettyjä maisseja joka puolelta kunnes saavat hiukan väriä. Leikkaa grillattujen maissien jyvät irti veitsellä ja lisää ne salaattiin.
Tarjoa grillattua maissisalaattia esimerkiksi grillatun broilerin lisukkeena.