Grillattu Lehtikaali

style=”width: 933px; height: 1400px;”>

Kesän helpoin grillilisäke valmistuu terveellisestä lehtikaalista. Lehtikaalin lehdet suditaan valkosipulilla ja chilillä maustetulla öljyllä ennen grillausta ja lopputulos on todella herkullinen. Vaihtelua grillattuun lehtikaaliin saat maustamalla öljyn eritavalla esim. sitruunan raastetulla kuorella ja rosmariinilla. Grillattuun lehtikaaliin voi hyvin käyttää myös kaupasta saatavia valmiiksi maustettuja öljyjä.

Lehtikaalia grillataan grillissä muutama minuutti molemmilta puolilta, kunnes lehtikaali on saanut väriä ja hiukan rapeutunut. Grillattu lehtikaali viimeistellään maustamalla suolalla ja pippurilla. Lehtikaalin lehtiruoti ei kannata poistaa ennen grillausta. Grillaus onnistuu paremmin kun lehtikaalin lehdet ovat kokonaisia. Meillä lehtikaalin lehtiruodit poistettiin syömisen yhteydessä. Jos sää ei suosi grillausta voit kokeilla blogista löytyvää pannulla paistettua lehtikaalia.

Grillattu Lehtikaali

Ainekset

200 g
lehtikaalin lehtiä
½ dl
rypsiöljyä
1 kpl
valkosipulin kynsi
½ kpl
kuivattu chili
0
suolaa
0
mustapippuria myllystä
Muut ainesosat

Tee näin:

Aloita grillattun lehtikaalin valmistaminen laittamalla öljy maustumaan. Mittaa rypsiöljy kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipulin kynsi. Lisää hienonnettu valkosipuli öljyyn. Hienonna kuivattu chili morttelissa ja lisää öljyyn. Anna öljyn maustua vähintään yksi päivä. Voit käyttää myös valmiiksi maustettuja öljyjä, joita löytyy hyvin varustelluista ruokakaupoista.

Huuhtele lehtikaalit ja kuivaa hyvin. Sudi lehtikaalin lehdet maustetulla öljyllä. Grillaa lehtikaalin lehtiä molemmilta puolin muutaman minuutin ajan tai kunnes lehdet rapeutuvat ja saavat väriä. Mausta grillatut lehtikaalin lehdet suolalla ja mustapippurilla. Poista lehtikaalien lehtiruodit syömisen aikana.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *