Blogit
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Caesar-salaatti lehtikaalista

height=”1097″ width=”730″>

Lehtikaali teemaviikko huipentuu tähän herkulliseen Caesar-salaattiin lehtikaalista. Caesar-salaatin tein arki-iltana pitkän työpäivän päätteeksi. Caesar salaatinkastike valmistettiin siksi helposti ja nopeasti pikamajoneesin ohjeen pohjalta kehittämälläni ohjeella. Allergioiden takia meillä ei kastikkeeseen sardelleja käytetä, mutta suolan voi kastikkeessa korvata kahdella sardellifileellä. Alkuperäinen kastikeohje löytyy blogiarkistosta. Suomalainen ruukkulehtikaali sopii erinomaisesti salaatteihin ja toimi mainiosti myös caesar-salaatissa.

Salaatista riittää kahdelle nälkäiselle lounaaksi tai neljälle hengelle alkuruoaksi. Olen koonnut blogin lehtikaalireseptejä suositun valkosipulivoissa paistettu lehtikaali -reseptin alle.

height=”1096″ width=”730″>

Caesar-salaatti lehtikaalista

Ainekset

1 kpl
lehtikaalia ruukussa
1 dl
parmesaania lastuina
krutongit
150 g
kuivahtanutta maalaisleipää
2 kpl
valkosipulin kynttä hienonnettuna
½ dl
oliiviöljyä
0
sormisuolaa
0
mustapippuria myllystä
½ tl
kuivattua oreganoa
pika caesar-kastike
1 kpl
muna
2 dl
öljyä
1 kpl
valkosipulin kynsi hienonnettuna
½ kpl
sitruunan mehu
2 tl
dijon sinappia
0
suolaa
Muut ainesosat

Tee näin:

Valmista pika caesar-kastike laittamalla kaikki ainekset korkea reunaiseen kulhoon esim. sauvasekoittimen mukana tulleeseen mittakulhoon. Laita sauvasekoitin kulhon pohjalle. Täydellä teholla nosta sauvasekoitinta hitaasti ylöspäin. Sammuta sauvasekoitin kun kastike on muuttunut paksuksi. Peitä kelmulla ja anna makujen tasaantua vähintään 15 minuuttia ajan jääkaapissa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

Leikkaa maalaisleipä ronskeiksi kuutioiksi. Sekoita öljy, mausteet ja valkosipuli. Sekoita mausteöljy leipäkuutioiden joukkoon. Kuumenna pannussa tilkka öljyä. Paista leipäkuutioita pannullakeskilämmöllä, kunnes leipäkuutiot ovat rapeita.

Huuhtele lehtikaalin lehdet ja kuivaa esimerkiksi salaattilingossa. Sekoita lehtikaalinlehdet, krutongit ja parmesanlastut. Tarjoile kastikkeen kera.

Kommentit (1)

  1. Tiina Garvey

    Me tehtiin myös tässä yhtenä iltana ceasarkastiketta. Syötiin onnellisena pekoniin käärittyjen kevätkananpoikien ja vihreän salaatin kanssa. Tuo tuore lehtikaali ruukussa on kyllä huippu keksintö!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *