Broileri-saltimbocca grillissä

Italialainen klassikko resepti saltimbocca valmistetaan oikeaoppisesti vasikasta. Rakastan salviaa ja kesällä sitä kasvaakin monta puskaa yrttimaalla. Talvella salviaa löytyy myös usein keittiöstä kasvilampun alta. Hankin muutama viikko sitten ison salvian puutarhaliikkeestä. Viime viikonloppuna salviaa harvennettiin kokonaisena grillatun porsaansisäfileen marinadiin.

Kiirastorstaina aloitimme pääsiäisen vieton perheen kanssa grillaamalla tietysti parsaa, mutta myös broilerin ohutfileitä. Broileri kuivuu helposti grillissä, mutta pysyy ihanan mehukkaana, kun fileiden ympärille kiepauttaa ilmakuivattua kinkkua. Itse suosin aina schwarzwaldin kinkkua, joka on siis savustettua ilmakuivattua kinkkua. Jos schwarzwaldin kinkkua ei ole saatavilla käy tavallinen ilmakuivattu kinkku ihan hyvin.

Broilerin ohutfileisiin laitoin siis tuoretta salviaa ja käärin ne schwarzwaldin kinkkuun ja lopputuloksena oli siis broileri-satimbocca. Broilerista tuli ihanan mehevää ja muutama salvian lehti antoi yllättävän paljon makua.

Grillattujen parsojen ja boileri saltimboccan lisäksi tarjolla oli kananmuna-caesarsalaattia ja yrttisiä paahdettuja uusiaperunoita.

 

Broileri-saltimbocca grillissä

Ainekset

6 kpl
maustamattomia broilerin ohutfileitä
12 kpl
tuoreita salvian lehtiä
6 kpl
swartswaldin kinkku viipaleita (savustettua ilmakuivattua kinkkua)
6 kpl
cocktailtikkuja
0
suolaa ja mustapippuria myllystä
0
öljyä grillaamiseen
Muut ainesosat

Tee näin:

Ota broilerin ohutfileet huoneenlämpöön tuntia ennen grillausta. Asettele broilerinfileen kummallekin puolelle salvian lehti. Kiedo broilerinfilee schwarzwaldin kinkkuun ja kiinnitä coctailtikulla. Schwarzwaldin kinkun voi tarvittaessa korvata tavallisella ilmakuivatulla kinkulla.

Sudi hiukan öljyä broilerinfileiden pintaan. Mausta fileet suolalla ja pippurilla. Grillaa broileri-saltinboccat grillissä molemmilta puolilta kypsiksi. Tarjoile esimerkiksi uusien perunoiden ja kananmuna-caesarsalaatin kera.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *