Banaanipalat maapähkinävoikuorrutteella

Sunnuntaina hedelmäkorin pohjalta löytyi neljä todella ylikypsää banaania. Mikä ihana tekosyy leipoa jotain herkullista! Tällä kertaa upotin ylikypsät banaanit mokkapaloista inspiraationsa saaneisiin banaanipaloihin. Kaapin perukoilta löysin myös maapähkinävoita, joka oli jostain syystä jäänyt käyttämättä. Siitä syntyi herkullinen maapähkinävoikuorrute, joka kruunasi banaanipalat.

Banaanipalat viimeistelin leffaillasta ylijääneillä suolapähkinöillä. Suolapähkinät rouskuivat mukavasti hampaissa banaanipaloja syödessä ja toivat mukavaa vastapainoa muuten makealle leivonnaiselle. Lapset ihastuivat banaanipaloihin maapähkinävoikuorrutteella ja ne kuulemma peittosivat perinteiset mokkapalat. Kuulemma ylikypsät banaanit voi aina käyttää banaanipalojen leivontaan. Taidan kuitenkin useimmiten pakastaa ylikypsät banaanit smoothieita  tai nice creamiä varten, mutta aina silloin tällöin voi herkutella ja leipoa näitä herkullisia banaanipaloja. Mihin teillä käytetään ylikypsät banaanit?

Banaanipalat maapähkinävoikuorrutteella

Ainekset (10 annosta)

4 kpl
ylikypsää banaania
2 kpl
kananmunaa
2 dl
fariinisokeria
2 tl
vaniljasokeria
2 tl
leivinjauhetta
½ dl
kaakaojauhetta
3½ dl
jauhoja
½ tl
suolaa
75 g
voita sulatettuna
Maapähkinävoikuorrute
1 dl
fariinisokeria
1 dl
maapähkinävoita
½ dl
vettä
1/4 tl
suolaa
1½ dl
suolapähkinöitä
1 h 00 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 30 min

Tee näin:

Kuori ja muussaa banaanit haarukalla. Vaahdota kananmunat ja sokeri.

Sekoita kuivat aineet hyvin keskenään. Sulata voi.

Lisää muussatut banaanit kananmuna-sokerivaahtoon varovaisesti sekoittaen.

Lisää kuivat aineet vähitellen taikinaan samalla sekoittaen varovaisesti.

Lisää voisula taikinaan ja sekoita varoen tasaiseksi taikinaksi.

Päällystä uunivuoka (26cmx36cm) leivinpaperilla ja kaada taikina tasaisesti vuokaan.

Paista banaanipaloja uunissa 175 asteessa n. 20-30 min, kunnes banaanipalat ovat kypsiä.

Anna banaanipalojen jäähtyä hetki.

Mittaa kattilaan fariinisokeri, maapähkinävoi, vesi ja suola. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen.

Keitä kuorrutetta miedolla lämmöllä kunnes se paksuuntuu.

Levitä maapähkinävoikuorrute banaanipalojen pinnalle.

Rouhi suolapähkinät rouheeksi veitsellä ja ripottele banaanipalojen pinnalle.

Säilytä banaanipalat jääkaapissa.

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *