Smoothie bowl – Lusikoitava smoothie

height=”751″ width=”500″>

Olipa ihana herätä tänään aamulla ja tulla alakertaan, joka suorastaan kylpi auringonvalossa! Kevät selvästikkin kolkuttelee jo ovella. Eilen illalla lapsille iltapalaa laittaessa huomasin hedelmäkorissa neljä hiukan ylikypsää banaania. Lapsille ne eivät enää kelvanneet sellaisenaan, joten viipaloin banaanit ja laitoin ne pakkaseen. Lapset hiukan ihmettelivät minkä ihmeen takia pakastan banaaneja. Tarkoituksena oli kokeilla aamiais/brunssi hittireseptin smoothie bowl:n valmistusta.

Aamulla otin pakastetut banaanit, mansikat ja mustikat sulamaan pakkasesta. Kohmeisista banaaneista, mansikoista ja kreikkalaisesta jogurtista surautin aamiaiseksi paksua smoothieta. Mansikka-banaanismoothie tarjoiltiin kulhoista ja pinnalle lisäsimme vielä mansikoita, mustikoita, banaania ja cashewpähkinöitä. Lusikoitava smoothie sai suuren suosion koko perheen keskuudessa. Kuusivuotias totesi äidin tehneen parasta jogurttia ikinä.

Näyttää siltä, että banaaneja ei enää meillä kompostiin asti päädy vaan kaikki hiukan ylikypsät viipaloidaan ja pakastetaan. Smoothie bowl reseptistä voi kehitellä lukemattomasti eri versioita käyttää eri marjoja tai hedelmiä. Kesänkin kokoajan lähestyessä tähän reseptiin saa hyvin uppoamaan pakastimen pohjalle unohtuneet marjat. Ihanaa ja aurinkoista viikonloppua!

height=”751″ width=”500″>

Smoothie bowl - Lusikoitava smoothie

Ainekset

4 kpl
pakastettua banaania
400 g
pakaste mansikoita
3 dl
kreikkalaista tai turkkilaista jogurttia
1 rkl
hunajaa
Pinnalle
200 g
pakaste mustikoita (sulatettuja)
100 g
pakaste mansikoita (sulatettuja)
2 kpl
banaania (viipaloituna)
1 dl
cashewpähkinöitä (suolattomia)
Muut ainesosat

Tee näin:

Kuori ja viipaloi 4 banaania ja laita banaaniviipaleet pakkaseen tunniksi. Halutessasi voit pakastaa banaanit jo edellisenä päivänä. Ota mansikat pakkasesta ja anna niiden sulaa huoneenlämmössä tai sula mikrossa. Mansikoiden tulisi olla vielä kohmeisia. Jos laitoit banaanit pakkaseen jo edellisenä päivänä sulata myös niitä hiukan.

Laita kohmeiset banaanit ja mansikat tehosekoittimeen. Anna koneen käydä muutaman minuutin ajan. Lisää tehosekoittimeen jogurtti ja hunaja, anna koneen käydä kunnes smoothie on tasaista. Jaa smoothie kulkoihin ja lisää smoothie kulhon pinnalle mansikoita, mustikoita, banaaniviipaleita ja cashewpähkinöitä. Tarjoile heti.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *