Avokado-Caesarsalaatti

height=”754″ width=”503″>

Avokadoja on tullut ostettua usein, sillä ne ovat juuri nyt sesongissa. Tällä kertaa käytin avocadoa suosikkisalaatissani eli caesarsalaatissa. Hyvin sopi avokado caesarsalaattiin, ei voi kuin suositella. Ruokaisan lounassalaatin saat lisäämällä avokado-caesarsalaattiin paistettua pekonia tai grillattua broileria. Mikään ei tietysti estä laittamasta molempia. Avokado-caesarsalaatin valmistin arkena, joten päästin itseni helpolla ja krutonkien valmistamisen sijaan paahdoin maalaisleipä viipaleet tarjottavaksi caesarsalaatin kera.

Avokadon syöminen juuri oikean kypsyisenä on ainakin itselleni osoittautunut välillä haastavaksi. Usein ostan useamman avocadon välttyäkseni pettymyksiltä. Usein jotkut avokadoista ovat raakoja ja valitettavasti välillä jo menneet huonoiksikin. Huomasin juuri kaupassa kyltin, jossa kiellettiin avokadojen puristelu. Sanamuoto hiuman huvitti, mutta nyt taitaa olla vielä vaikeampi tunnistaa juuri sopivan kypsiä avokadoja. Vinkata saa, jos tietää takuuvarman keinon!

Blogista löytyy muuten myös Lehtikaali-Caesarsalaatin ohje. Caesarkastikkeella aateloitiin myös grillatut sydänsalaatit, jotka tarjoiltiin pihvien kera. Caesarsalaatinkastikkeen ohje poikkeaa hiukan perinteisestä ohjeesta. Allergioiden takia sardellit on jätetty pois reseptistä ja korvattu suolalla. Halutessasi voit siis lisätä kulhoon kaksi sardellifilettä ennen caesarkastikkeen vatkaamisen aloittamista ja jättää suolan pois kokonaan.

Avokado-Caesarsalaatti

Ainekset

1 kpl
romainesalaattia
2 kpl
avokado
2 rkl
sitruunamehua
1 dl
parmesaania lastuina
2 kpl
maalaisleipä viipaletta
Kastike
1 kpl
kananmunan keltuainen
2 rkl
sitruuna mehua
2 tl
dijon sinappia
1 kpl
valkosipulin kynsi hienonnettuna
0
suolaa
0
mustapippuria myllystä
1 dl
oliiviöljyä
Muut ainesosat

Tee näin:

Valmista  ensin caesarkastike. Laita kulhoon keltuainen, sitruunamehu, hienonnettu valkosipulinkynsi ja dijonsinappi. Vatkaa hyvin sekaisin. Lisää oliiviöljy joukkoon vähitellen ohuena norona, samalla kokoajan vatkaten. Jatka vatkaamista vielä hetki. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna kastikkeen makujen tasaantua jääkaapissa 15 minuutin ajan.

Asettele huuhdottu ja kuivattu salaatti tarjoilulautaselle. Puolita avokadot, poista kivi ja kuoret. Viipaloi avokadot ohuiksi viipaleiksi. Ripottele avokadojen pinnalle sitruunamehua, joka ehkäisee avokadon tummumista. Leikkaa parmesaanista ohuita lastuja tai raasta raasteeksi. Lisää avokado viipaleet ja parmesan caesarsalaattiin. Ripottele pinnalle caesarkastiketta. Paahda maalaisleipä viipaleet rapeiksi tai valmista halutessasi krutonkeja, tarjoile salaatin kera.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *