Arjen luksusta: Kanttarelli-pekonipasta

Arjen nopeat, helpot ja turvalliset reseptit ovat niitä kultaakin kalliimpia, joihin lapsiperheen arjen pyörityksen keskellä voi huojentuneena turvautua. Meidän arjen pelastavilla resepteillä on yhteistä se, että ainekset löytyy lähikaupasta, reseptistä voi helposti kehitellä eri versioita ja niillä pystyy nopeasti kotiin saavuttua taltuttamaan nälkäkiukut.

Pastat ja etenkin pekonipasta on kuulunut jo vuosia meidän arjen pelastajiin. Rakkaasta reseptistä on muutama versiokin tullut tehtyä mm. pinaattin ja lehtikaalin kera ja kerran pekoni vaihtui chorizoon. Tällä kertaa voisi puhua jo arjen luksuksesta, kun pekonin lisäksi pastakastikkeeseen päätyi tuoreita kanttarellejä.

Itse en ole tänä syksynä raksakiireiden takia sienimetsään ehtinyt. Hieman harmittaa, kun instagramissa on vilissyt huikeita kuvia sienimetsästä. Onneksi sain vanhemmiltani tuliaisiksi mökiltä ison pussillisen kanttarellejä. Syksy ilman tuoreita metsäsieniä olisi kyllä ankea näin ruokabloggaajan näkövinkkelistä.

Kanttarelli-pekonipasta

Ainekset

500 g
Pappardelle pastaa
170 g
pekonia
1 kpl
sipuli (tuoreita)
300 g
kanttarellejä
2 dl
kuohukermaa
1 dl
parmesan raastetta
0
suolaa
0
mustapippuria (myllystä)
rkl
oliiviöljyä
Muut ainesosat

Tee näin:

Putsaa kanttarellit ja pilko ne sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Kuutioi pekonit ja sipuli. Laita pastavesi kiehumaan, keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna pannu ja tilkka öljyä, lisää kuutioitu pekoni. Paista kunnes pekoni alkaa muuttua rapeaksi. Lisää kuutioitu sipuli ja kanttarellit. Paista muutama minuutti. Lisää kerma ja anna kiehahtaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita pasta kastikkeen joukkoon. Tarjoile raastetun parmesanin kera.

Kommentit (2)
  1. Kantarelli sopii kyllä ihanasti pekonin kanssa ja pastaan! suurena pastafanina jemmaan tämän reseptin koko ajan kasvavaan to cook-listaani 🙂

  2. Tiina Garvey
    17.9.2014, 15:59

    Tässä pastassa on asiat kohdallaan. Juuri tällaista ruokaa tekee mieli kun illat alkavat pikkuhiljaa tuntua yhä syksyisemmiltä. Ja pakkasessa olisi vielä viimekin vuoden kanttarelleja!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *