Blogit
Keittiössä, kotona ja puutarhassa

Aasialaiset Ribsit

Ihanat ilmat ovat hellineet ja ruoanlaitto on viikonloppuisin tapahtunut pääasin ulkona grillin äärellä. Viime viikonloppuna grillasimme porsaan ribsejä ja luutonta grillikylkeä. Ribsit maistuivat perheemme aikuisille ja lapsia varten grillasimme luutonta grillikylkeä, joka upposi hiljaisuuden vallitessa jäkikasvuun.

Ribsit ja grillikylki saivat marinoitua yön yli aasialaisessa marinadissa. Marinadia sudittiin myös grillaamisen aikana ribsien sekä grillikyljen pintaan. Lopputulos oli todella herkullinen. Ribsien ja grillikyljen lisukkeeksi valmistin kurkkusalaattia ja cole slawta, tietysti aasialaisilla mausteilla! Lisäkesalaattien reseptit tulossa pian blogiin.

Mukavia grillaushetkiä!

Aasialaiset Ribsit

Ainekset

1,5 kg
porsaan ribsejä
600 g
luutonta grillikylkeä
Lihojen keittämiseen
Marinadi
1 kpl
porkkana viipaloituna
1 dl
hoisin -kastiketta
2 rkl
soijakastiketta
1 kpl
sipuli lohkottuna
1 rkl
kokonaisia mustapippureita
2 rkl
paahdettua seasamöljyä
2 rkl
rypsiöljyä
0
vettä
2 kpl
punainen chili
2 tl
suolaa
4 kpl
valkosipulinkynsiä
3 rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
5 kpl
tähtianista
0
mustapippuria myllystä
Muut ainesosat

Tee näin:

Laita ribsit ja luuton grillikylki kattilaan. Lisää porkkana, sipuli,  mustapippurit, suola ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin kolme tuntia. Nosta kattila liedeltä ja anna lihojen jäähtyä keitinliemessä.

Valmista marinadi mittaamaalla hoisin -kastike, soijakastike, seasamöljy ja rypsiöljy kulhoon. Lisää marinaadiin hienonnetut chilit ja valkosipulin kynnet. Raasta inkivääri ja lisää marinadiin. Mausta marinadi tähtianiksilla ja mustapippulilla. Laita lihat marinoitumaan marinaadiin yön yli jääkaappiin.

Kuumenna grilli ja grillaa ribsejä sekä luutonta grillikylkeä molemmilta puolilta kunnes pinta on saanut väriä ja rapeutta. Grillauksen aikana sudi lihoja marinadilla.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *