Aasialaiset Ribsit
Ihanat ilmat ovat hellineet ja ruoanlaitto on viikonloppuisin tapahtunut pääasin ulkona grillin äärellä. Viime viikonloppuna grillasimme porsaan ribsejä ja luutonta grillikylkeä. Ribsit maistuivat perheemme aikuisille ja lapsia varten grillasimme luutonta grillikylkeä, joka upposi hiljaisuuden vallitessa jäkikasvuun.
Ribsit ja grillikylki saivat marinoitua yön yli aasialaisessa marinadissa. Marinadia sudittiin myös grillaamisen aikana ribsien sekä grillikyljen pintaan. Lopputulos oli todella herkullinen. Ribsien ja grillikyljen lisukkeeksi valmistin kurkkusalaattia ja cole slawta, tietysti aasialaisilla mausteilla! Lisäkesalaattien reseptit tulossa pian blogiin.
Mukavia grillaushetkiä!
Aasialaiset Ribsit
Ainekset
- 1,5 kg
- porsaan ribsejä
- 600 g
- luutonta grillikylkeä
- Lihojen keittämiseen
- Marinadi
- 1 kpl
- porkkana viipaloituna
- 1 dl
- hoisin -kastiketta
- 2 rkl
- soijakastiketta
- 1 kpl
- sipuli lohkottuna
- 1 rkl
- kokonaisia mustapippureita
- 2 rkl
- paahdettua seasamöljyä
- 2 rkl
- rypsiöljyä
- 0
- vettä
- 2 kpl
- punainen chili
- 2 tl
- suolaa
- 4 kpl
- valkosipulinkynsiä
- 3 rkl
- tuoretta inkivääriä raastettuna
- 5 kpl
- tähtianista
- 0
- mustapippuria myllystä
- Muut ainesosat
Tee näin:
Laita ribsit ja luuton grillikylki kattilaan. Lisää porkkana, sipuli, mustapippurit, suola ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin kolme tuntia. Nosta kattila liedeltä ja anna lihojen jäähtyä keitinliemessä.
Valmista marinadi mittaamaalla hoisin -kastike, soijakastike, seasamöljy ja rypsiöljy kulhoon. Lisää marinaadiin hienonnetut chilit ja valkosipulin kynnet. Raasta inkivääri ja lisää marinadiin. Mausta marinadi tähtianiksilla ja mustapippulilla. Laita lihat marinoitumaan marinaadiin yön yli jääkaappiin.
Kuumenna grilli ja grillaa ribsejä sekä luutonta grillikylkeä molemmilta puolilta kunnes pinta on saanut väriä ja rapeutta. Grillauksen aikana sudi lihoja marinadilla.