Uunissa paahdetut punajuuret fetan ja tilliöljyn kera
Syksy tuntuu todella saapuneen tänä viikonloppuna. Ilmojen viilennyttyä illallisen alkuruokana maistuu kesän jälkeen lämpimät annokset. Punajuuret ovat juuri nyt parhaimillaan ja uunissa paahdettuna muuttuvat aivan mahtavan makuisiksi. Uunissa paahdetut punajuuret eivät kaipaa mausteita paljoakaan. Tuore timjami, suola ja pippuri riittävät varsin hyvin.
Alkruoka annokseen tulee uunissa paahdettujen punajuurien lisäksi viinisuolaheinää, murustettua fetaa ja tilliöljyä. Koko perhe antoi tälle annokselle arvosanaksi 10+ eli ehdottomasti kannataa siis kokeilla.
Uunissa paahdetut punajuuret
Ainekset
- 1 kg
- punajuuria
- 2 rkl
- oliiviiöljyä
- 10 kpl
- tuoretta timjamin oksaa
- 0
- suolaa ja mustapippuria myllystä
- 200 g
- fetaa
- 1 kpl
- ruukku viinisuolaheinää
- Tilliöljy
- 1 kpl
- ruukku tilliä
- 1 kpl
- valkosipulin kynsi hienonnettuna
- 1 tl
- hunajaa
- 3 rkl
- neitsyt oliiviöljyä
- 2 rkl
- sitruuna mehua
- 1 rkl
- valkoviinietikkaa
- 0
- suolaa ja mustapippuria myllystä
- Muut ainesosat
Tee näin:
Kuori punajuuret ja leikkaa lohkoiksi. Laita punajuurilohkot uunivuokaan. Ripottele pinnalle oliiviöljy ja mausta timjamilla, suolalla sekä pippurilla. Paahda punajuuria uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat kypsiä. Anna jäähtyä muutama minuutti.
Valmista yrttiöljy mittaamalla kaikki ainekset korkeareunaiseen kulhoon. Soseuta yrttiöljyn ainekset. Anna makujen tasaantua jääkaapissa noin 15 minuutin ajan.
Asettele lautaselle viinisuolaheinää, paahdettuja punajuuria, murustettua fetaa ja viimeistele annos tilliöljyllä.
Herkullista, itse kokeilen korvata feta sinihomejuustolla joka istuu punajuuren viereen kuin nappi takkiin.