Kesäpasta
Kesälomaa viettäessämme mökillä Kustavissa on lounaalla ollut usein nopeita kasvispastoja. Mökin keittiön kaappeja siivotessa löytyi nimittäin yllätykseksi kymmenisen pussia pastaa… Onneksi olin ottanut mökille mukaan mainion Aglio & Olio pastakeittokirjan, josta tämäkin Kesäpasta sai innoitusta.
Pasta oli oikein hyvää ja maistui koko perheelle. kesäloman aikana on taattua, että blogiin eksyy muutama muukin pastaresepti. Vinkkejä herkullisiin pastoihin otetaan myös mielellään vastaan.
Kesäpasta
Ainekset
- 4 kpl
- Uusia porkkanoita
- 4 dl
- Tuoreita herneitä (Siivottuna ilman palkoja)
- 1 kpl
- uusi punasipuli
- 1 kpl
- valkosipulin kynsi hienonnettuna
- 2 rkl
- tuoretta lehtipersilijaa hienonnettuna
- 1 tl
- sitruunan kuorta raastettuna
- 2 rkl
- sitruuna mehua
- 1 rkl
- Voita paistamiseen
- 1 dl
- kermaa
- 0
- parmesaania raastettuna
- 500 g
- pastaa
- Muut ainesosat
Tee näin:
Pese porkkanat hyvin ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuutioi punasipuli. Laita pastavesi kiehumaan ja keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumana voi pannulla ja paista porkkanoita noin 10 minuutin ajan. Lisää sipuli ja valkosipuli, paista vielä hetki. Lisää herneet, persilija, kerma, sitruunan raastettu kuori ja sitruunan mehu. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua muutaman minuutin ajan. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa pastan ja parmesaanin kera.