Uuden vuoden salaatit osa1: punajuurisalaatti
height=”829″ width=”552″>
Uuden vuoden aattona on meidän perheessä perinteisesti herkuteltu keitetyillä nakeilla, punajuurisalaatilla ja perunasalaatilla. Tänä vuonna näitä herkkuja nautittiin jo välipäivinä ja uuden vuoden aatto vietetään fondue padan ääressä mummilassa.
Aloitetaan punajuurisalaatista, perunasalaatin resepti luvassa huomenna. Piparjuuri kuuluu minun sekä mieheni suosikkimakuihin, joten punajuurisalaatti maustettiin piparjuurella. Keitetyt punajuuret raastettiin karkeaksi raasteeksi. Punajuurisalaattiin tuli myös omenaa, punasipulia ja ranskankermaa.
Yksinkertaista ja tavattoman hyvää. Jos et ole punasipulin ystävä voit punasipulin sijaan käyttää esimerkiksi purjoa noin 5 cm palan purjon valkoista osaa.
height=”826″ width=”551″>
Piparjuurella maustettu punajuurisalaatti
Ainekset
- 4 kpl
- isoja punajuuria (keitettyjä)
- 1 kpl
- iso omena
- ½ kpl
- punasipuli
- 1 rkl
- piparjuurta raastettuna
- 120 g
- ranskankermaa (rasvaa 28 %)
- 0
- suolaa
- 0
- mustapippuria myllystä
- Muut ainesosat
Tee näin:
Keitä punajuuret suolatussa vedessä kypsiksi ja anna jäähtyä. Kuori punajuuret ja raasta karkeaksi raasteeksi. Kuori omena ja raasta karkeaksi raasteeksi. Kuori piparjuurta ja raasta hienoksi raasteeksi. Kuori ja hienonna punasipuli. Sekoita kaikki salaatin ainekset hyvin keskenään kulhossa. Peitä kulho kelmulla ja anna maustua jääkaapissa vähintään puolen tunnin ajan tai seuraavaan päivään.
Meillä on suunnitelmissa tehdä myös erilaisia salaatteja uuden vuoden buffaan. Punajuuri on kyllä upea raaka-aine! Hauskaa vuodenvaihdetta ja onnea vuoteen 2016!