Vuohenjuustopiirakka ja marinoidut punajuuret
height=”1240″ width=”826″>
Viikonloppuna juhlittiin esikoisen syntymäpäiviä sukulaisten ja tuttavien kera. Sankarin toivelista synttäritarjottaviksi oli toivottoman pitkä, mutta pääsimme kuitenkin yhteisymmärrykseen. Torstai, perjantai ja lauantai sujui leivonnan merkeissä, joten nyt hieman väsyttää. Blogin ensi viikosta on siis tulossa leivontapainottteinen.
Aloitetaan synttäritarjottavien läpikäynti suitsutusta saaneesta vuohenjuustopiirakasta. Piirakan täyte itsessään koostui pelkästään vuohenmaitojuustosta, kermasta ja munista. Piirakan kera tarjottiin marinoituja punajuuriviipaleita ja viinisuolaheinää. Yhdistelmä oli vieraiden ja myös itseni mielestä täydellistä. Onneksi piirakkaa jäi muutama viipale jäljelle tänään nautittavaksi.
height=”1226″ width=”817″>
Vuohenjuustopiirakka ja marinoidut punajuuret
Ainekset
- Marinoidut punajuuret
- 5 kpl
- uusia punajuuria
- 2 rkl
- tuoretta rosmariiniä hienonnettuna
- 1 rkl
- tuoreen timjamin lehtiä
- 1 kpl
- valkosipulin kynsi hienonnettuna
- 2 tl
- luomu sitruunan kuorta raastettuna
- 2 rkl
- sitruunan mehua
- 1 tl
- hunajaa
- 1 dl
- neitsyt oliiviöljyä
- 0
- suolaa
- 0
- mustapippuria myllystä
- Piirakkapohja
- 150 g
- voita kuutioituna
- 2 dl
- vehnäjauhoja
- 1 dl
- täysjyvä vähnäjauhoja
- 0
- suolaa
- 1 rkl
- kylmää vettä
- Piirakkatäyte
- 400 g
- vuohenmaitojuustoa
- 2 dl
- kermaa
- 2 kpl
- kananmunaa
- 0
- suolaa
- 0
- mustapippuria
- Tarjoiluun
- 0
- viinisuolaheinää
- Muut ainesosat
Tee näin:
Aloita valmistamalla marinoidut punajuuret. Keitä punajuuret kypsiksi suolatussa vedessä. Anna punajuurien jäähtyä hetki. Kuori punajuuret ja viipaloin noin ½ cm paksuisiksi viipaleiksi. Sekoita kaikki marinadin ainekset hyvin keskenään. Laita punajuuret marinoitumaan vähintään 4 tunniksi, mielellään yön yli.
Valmista piirakkapohja nyppimällä voi, jauhot ja suola kulhossa. Lisää vesi ja muotoile taikinaksi. Voitele piirakkavuoka voilla ja painele taikina vuokaan sekä vuoan reunoille. Pistele pohja haarukalla. Paista pohjaa uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia.
Poista vuohenmaitojuustosta valkoinen kuori. Murustele vuohenmaistojuusto kulhoon. Vatkaa kananmunat rikki ja sekoita kerma joukkoon. Sekoita vuohenmaitojuustomurut ja kerma-munaseos, mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada seos piirakkapohjan päälle. Paista piirakkaa uunissa 200 asteessa noin 25-10 min tai kunnes pinta on kullanruskea. Anna piirakan jäähtyä hetki.
Asettele piirakan pinnalle marinoituja punajuuriviipaleita ja viinisuolaheinää, tarjoa heti.