Kassler -vartaat
Viime viikonloppuna päätimme grillata jotain muuta kuin porsaan ulkofilettä, jota lapset aina haluavat grillata. Päädyimme ostamaan kassleria. Vartaita ei oltu vielä tänä kesänä grillattu, joten kassler kuutioitiin ja marinoitiin yön yli punaviinietikka pohjaisessa marinadissa. Marinadi oli piristävän erilainen ja tykästyimme siihen kovasti, taatusti tulee tehtyä uudelleenkin. Punaviinietikka leikkasi hyvin rasvan makua lihassa.
Kasslerin lisäksi pujotin vartaisiin sipulia, joka antoi lihaan kivasti makua. Muita kasviksia en vartaisiin laittanut, koska ne kärähtävät helposti kasslerin vaatimassa kypsennyt ajassa. Grillasimme lisukekasvikset erikseen grillissä. Lopputulos oli herkullinen, suosittelen kokeilemaan.
Kassler -vartaat
Ainekset
- 1 kg
- porsaan kassleria
- 1 ½ dl
- punaviinietikkaa
- ½ dl
- öljyä
- 4 kpl
- valkosipulin kynsiä
- 1 rkl
- kuivattua oreganoa
- 1 dl
- tuoretta oreganoa hienonnettuna
- 2 rkl
- tuoretta minttua hienonnettuan
- 1 tl
- hunajaa
- 0
- suolaa
- 0
- mustapippuria myllystä
- 3 kpl
- sipulia
- 0
- varrastikkuja
- Muut ainesosat
Tee näin:
Leikkaa kassler sopivan kokoisiksi kuutioiksi. Mittaa punaviinietikka kulhoon, sekoita joukkoon öljy ja hunaja. Kuori valkosipulin kynnet ja hienonna, lisää marinaadiin. Lisää marinaadiin kuivattu oregano, tuore oregano, tuore minttu, suola ja mustapippuri. Laita kuutioitu kassler pakastepussiin ja kaada marinaadi päälle. Anna maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.
Kuori sipulit ja leikkaa lohkoiksi. Pujota varrastikkuihin vuorotelle kassleria ja sipulia. Grillaa grillissä lihat kypsiksi. Kääri vartaat folioon ja anna vetäytyä 15 minuuttia.
Ihanan tunnelmallisen sininen varsinkin tuo ensimmäinen kuva 🙂 Itsekin tykkään punaviinietikasta rasvaisempien ruokien raikastajana, varmasti hyvä myös tässä marinadissa!