Vaniljainen luumuhillo uunissa

luumuhillo uunissa

luumuhillo uunissa

Kuten ehdimmekin jo mainita, olemme hurahtaneet helppojen uunihillojen maailmaan. Kaikki alkoi siitä, kun valmistimme tätä herkullista mansikka-raparperihilloa, ja innostuimme kuinka helposti hillo valmistui ihan itsekseen uunissa. Tällä kertaa uuniin päätyi ihana, vaniljainen luumuhillo. Täytyy sanoa että tämä on kaukana tähtitorttuihin tulevasta luumumarmeladista. Ihanan makea (ja vaniljainen!), mutta hillossa on silti pientä happoa! Täydellinen hillo leivontaan tai vaikkapa juustopöytään!

luumuhillo uunissa

Hyvää ja vielä kaiken lisäksi helppoa! Hauskaa että me ei oikeastaan olla tehty kunnolla hilloja moneen vuoteen, mutta nyt uunihillojen myötä ollaan innostuttu uudelleen! Seuraavaksi kiinnostaisi joku päärynäinen hillo!

Jos siis olette luumun tai hillon, tai kumman vaan ystäviä, suosittelemme testaamaan tätä luumuhillo-reseptiä! Ihanaa herkkua! Lisää meidän leivontatarinoita voit seurata täältä.

Vaniljainen luumuhillo uunissa

Ainekset

500 g
luumuja
1½ dl
hillosokeria
3 tl
vaniljasokeria (tai halkaistu vaniljatanko)
1 h 35 min
{
AKTIIVINEN 5 min
PASSIIVINEN 1 h 30 min

Tee näin:

  1. Pese ja halkaise luumut. Poista kivet ja laita uunivuokaan.
  2. Mittaa luumujen päälle hillosokeri ja vanilja! Jos luumut on todella kirpeitä, voit lisätä vähän enemmän sokeria.
  3. Laita tekeytymään 175 asteiseen uuniin (mielellään uunipellin päälle, jos hillo roiskuu) noin 1,5h ajaksi. Sekoittele hilloa pari kertaa uunissaolon aikana.
  4. Ota hillo uunista(voit halutessasi vielä vähän muussata haarukalla pienemmäksi), anna jäähtyä 15 minuuttia ja kaada sitten puhtaaseen hillopurkkiin. Anna jäähtyä vielä vähän ja laita sitten hillo tekeytymään jääkaappiin.

Vinkki! Kokeile tällä reseptillä hilloa myös keltaisista luumuista. Tai vaikkapa aprikooseista!

ruoka hillot leivonta jalkiruoat
Kommentit (6)
  1. Kuinka kauan tämä säilyy? Säilyykö joulun yli jos nyt syksyn luumuista tekee?

    1. Hei. Hillot säilyy aika hyvin puhtaissa, tiiviissä purkeissa. Jos purkkia ei avaa, pitäisi hillojen säilyä helposti usean kuukauden ajan kylmässä 🙂

  2. Voiko pakastaa

    1. Ei olla itse kokeiltu, mutta pääasiallisesti hilloja voi pakastaa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *