Trick or Treat-kakku

trickortreatkakku

Happy halloween! Me vielä tänään viimeistelimme meidän halloween-kakkumme, minkä makuna tänä vuonna on sitruuna-suolakaramelli. Herkullinen makuyhdistelmä. Trick or treat-kakku on leikkisä, joten halusimme tehdä kakun ”perinteisillä” halloween väreillä, liilalla, oranssilla ja vihreällä. Koristeeksi kakku sai sävyihin sopivia karkkeja, tottakai.

Vaihtelun vuoksi tämän vuoden kakkumme täyte ja kuorrute on samaa tavaraa, eli herkullisen silkkistä sitruunakreemiä. Suolakaramellin valuttelimme joukkoon suoraan purkista 😛

trickortreatkakku

halloweenkakku

Viime vuoden kakku oli tämä pastellinen ihanuus ja tottakai yksi ikisuosikeistamme on tämä karmea red velvet kakku. Millaisia halloweenkakkuja te teette tänä vuonna? Olisi ihana nähdä teidänkin herkkujanne! Ja jos muuten teette herkkuja meidän resepteillä, jakakaa ne instagramissa tägillä #drsugar tai tägätkää meidät suoraan @drjinna, niin näemme luomuksenne! 🙂

Kivaa halloweenia vielä kerran!

Sitruuna-suolakaramellikakku

Ainekset (20 annosta)

100 g
sokeria (n.1 ¼ dl)
50 g
voita
1 dl
kuohukermaa
+ ripaus suolaa
3 h 30 min
{
AKTIIVINEN 2 h 30 min
PASSIIVINEN 1 h 00 min

Tee näin:

Kokosimme kakun suolakaramellia lukuunottamatta blogin arkistoista löytyvillä resepteillä, joten listaamme ne tähän sellaisinaan.

Löydät kakkupohjan reseptin täältä.

Löydät täytteen & kreemin ohjeen täältä. Teimme sen tuplana ja lisäsimme joukkoon tuoretta sitruunaa raastettuna. Värjäsimme ison osa liilaksi, ja pienet kipolliset oranssiksi ja vihreäksi.

  1. Mittaa sokeri kattilaan ja laita miedolle lämmölle hellalle. Anna sokerin sulaa ja ruskistua kauniiksi, vaalean meripihkan väriseksi.
  2. Lisää joukkoon voi muutamassa osassa, varo roiskeita. Voit lisätä lämpöä vähän ja sekoittele seosta kunnes se on tasainen ja ainekset ovat yhdistyneet. Tässä voi mennä useita minuutteja.
  3. Lisää sitten joukkoon kylmä kerma pienissä erissä, sillä seos alkaa kuohuamaan. Sekoittele vielä muutama minuutti, lisää suola ja siirrä puhtaaseen lasipurkkiin. Anna jähmettyä huoneenlämmössä ja laita sitten jääkaappiin jähmettymään kokonaan.
  4. Leikkaa valmis kakkupohja kolmeen osaan, lusikoi sisälle pieni määrä kreemiä ja levitä se tasaisesti. Lusikoi sitten puolet suolakaramellista kreemin päälle, toista kakun toisen kerroksen kanssa.
  5. Kun kakku on koottu, tee pinnalle ohut murukerros kreemistä. Laita kakku sitten kylmään puoleksi tunniksi ja lopulta kuorruta ja koristele loppuun.
Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *